Coadă la izvorul-minune de la Băbeni! Apa care se găseşte în oraşul vâlcean are proprietăţi mai bune ca mărcile renumite din România

Zilnic, sute de oameni stau la coadă ca pe vremea lui Ceauşescu pentru a-şi umple bidoanele cu apă potabilă de la un izvor aflat în cartierul Valea Mare din Oraşul Băbeni. Majoritatea vin din obişnuinţă, de ani buni, fie că sunt în trecere, fie că locuiesc în oraş sau în localităţile învecinate.


Interesant este că angajaţi ai primăriei au dus monstre pentru analize la un laborator specializat şi rezultatul a fost uluitor, apa are proprietăţi mai bune decât câteva mărci de prestigiu comercializate în România. Apa cu substanţe organice în proporţie de 1,58%, fier în proporţie de doar 0,029% şi o duritate de 2,2% a fost descoperită din întâmplare, acum câţiva ani, după ce s-a forat un puţ pentru alimentarea unei şcoli aflate în apropiere. Lângă izvor s-a dezvoltat un adevărat centru comercial, vânzători ambulanţi având mici tarabe cu miere sau dulceţuri.
„S-au făcut mai multe analize şi s-a constatat că este una dintre cele mai curate ape din România. Nu ştiu dacă este posibil să se capteze, poate doar în parteneriat cu o firmă privată”, spune Ion Bâzâc, fostul primar al Oraşului Băbeni. Poliţia Rutieră Vâlcea a impus administraţiei locale să amenajeze o nouă parcare în dreptul izvorului, din cauza faptului că pe DN 54 care face legătura dintre Drăgăşani şi Râmnicu Vâlcea s-au produs mai multe accidente cauzate de maşinile care sunt zilnic parcate pe carosabil de oamenii care-şi procură apa. Fosta conducere a primăriei s-a conformat şi a construit parcarea.

Gabi CÂRJALIU