ALDE a obținut un succes major în Vâlcea!

Fostul senator și deputat de Vâlcea, ajuns lider al ALDE, Emilian Frâncu, a dus ALDE Vâlcea la un scor neașteptat.
Spunem neașteptat pentru că mai toate partidele au tras de oamenii din ALDE. Au existat nenumărate plecări și trădări culminând cu plecarea președintelui George Guțui către PRO ROMÂNIA, chiar înainte de campania electorală împreună cu 20 de organizații locale.
În aceste condiții cu tot efortul lui Emilian Frâncu (doar marea sa experiență politică a salvat ALDE în Vâlcea) nu s-a reușit, de către partidul lui Tăriceanu, decât depunerea de liste de candidați în 36 de localități din cele 89 ale județului.
Redacția “Eveniment Vâlcean” a acceptat să promoveze și să susțină acești candidați, precum și lista de candidați la CJ a ALDE VÂLCEA deoarece am crezut că acest partid și oamenii săi merită voturile vâlcenilor.
ALDE a reușit să obțină pargul de 3% la votul politic, necesar decontării cheltuielilor de campanie conform legii. Cei 3% înseamnă mult comparativ cu PRO ROMÂNIA 2, 8 și PMP 2,7 în condițiile în care celelate două formațiuni aveau liste de candidați în toate localitățile din județ.
ALDE are acum 17 consilieri locali în 16 localități din Vâlcea și perspective de a trece de 5% la alegerile parlamentare dacă Emilian Frâncu va fi cap de listă pe una din listele de candidați. Dacă ALDE va reuși să facă pragul la nivel național este foarte posibil să-l vedem pe Emilian Frâncu din nou în Parlament, acolo unde a făcut atâtea lucruri bune pentru județ și pentru o mulțime de comunități locale vâlcene. (T.G.)