USR are șanse mari să aibă primar de Râmnicu Vâlcea în 2024

Această șansă însă stă acum în mâna lui Andrei Gheorghiu. Care din păcate nu are experiență politică advevărată și posibil nu poate citi exact situația reală. În plus există posibilitatea să creadă că cel mai bun post pentru el este acela de parlamentar.
Un proverb vechi spune însă să nu dai vrabia din mână pe cioara de pe gard.
Zilele aceastea se va vedea cât de mult își doresc cu adevărat useriștii Primăria Râmnicu Vâlcea și cum știu să-și joace șansa.
În mod evident cei cu care se vor lupta în următoarele campanii electorale pentru voturi sunt cei de la liberali. Orice userist cu studii minime știe că nu poate lua voturi din zona PSD, dar că le poate obține din zona votanților PNL.
Acum Andrei Gheorghiu are o variantă simplă. În primul rând poate bloca accesul liberalilor la funcția de viceprimar de Râmnic. Apoi poate să le izoleze pe cei 9 consilieri municipali. La un singur vor, acela de alegerea de viceprimari, Andrei Gheorghiu poate ajunge viceprimar. Un viceprimar de construcție care să învețe toate dedesupturile din Primăria Râmnicu Vâlcea în 4 ani. Poate izola PNL, poate lucra cu un viceprimar ecologist și cu primarul Mircia Gutău, poate propune și trece apoi prin consiliu diverse idei de ale sale din campania electorală. Este normal să încerce să ajungă parlamentar în decembrie. Acolo însă va fi o loterie cu împărțirea mandatelor prin redistribuire și evident USR nu mai poate crește în Vâlcea la un scor de 16 la sută pentru a obține un mandat întreg.
În cazul în care totuși ar ajunge deputat poate lăsa un coleg de al său viceprimar în locul lui. Nu-i cunosc pe ceilalți consilieri ai USR, dar știu clar că dacă au un om care muncește și învață 4 ani acesta poate fi pregătit să ajungă primar. Cândva și Mircia Gutău a fost viceprimar de Râmnic, a colaborat cu primarul Sabău, a învățat ce să facă, a ajuns primar. Dacă acum USR ratează această oportunitate și îl ajută pe un liberal să ajungă viceprimar joaca s-a terminat. USR va rămâne un partid balama în Vâlcea fără putere reală de decizie.
Vom trăi și vom vedea! Personal eu nu aș putea vota niciodată un candidat nepregătit pentru acest post. Acum nu-l puteam vota pe Andrei Gheorghiu deoarece știam că nu știe absolut nimic despre Primăria Râmnicului în sine și că-i vor trebui multe luni doar să învețe abia salariații de acolo și sistemul de lucru al departamentelor. La următoarele alegeri l-aș vota, nu doar eu, dar și mulți alții ,dacă între timp aș ști că a fost un viceprimar de construcție nu un sabotor al orașului.

Traian GUMINSKI