Adrian Badea, olimpicul la informatică, prefect pentru o zi

Prefectura Vâlcea, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Vâlcea, derulează astăzi, 22 aprilie 2016, în cadrul Programului „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, iniţiat de Ministerul Educaţiei, acţiunea „Prefect pentru o zi”.

În vederea relaţionării instituţiei pe care o conduce cu elevii, prefectul Radu Renga a propus desemnarea de către Inspectoratul Şcolar a unui elev, din rândul celor cu rezultate excepţionale la învăţătură, care să ocupe pentru o zi funcţia de prefect. Astfel, olimpicul la informatică, fost membru în lotul naţional, Adrian Cătălin Badea, a exercitat această funcţie în cursul zilei de astăzi, 22 aprilie 2016, începând cu ora 09.00.
Prefectul pentru o zi s-a întâlnit la ora 09.15 cu reprezentantul Guvernului în judeţul Vâlcea, Radu Renga, apoi, de la 09.30 a relaţionat cu şefii de servicii din Prefectură, iar la ora 10.00 a început o scurtă vizită a Prefecturii, inclusiv a Serviciilor de Paşpoarte şi Înmatriculări. La ora 11.00, olimpicul Adrian Cătălin Badea a primit o diplomă care să-i reamintească faptul că a fost prefect pentru o zi în judeţul Vâlcea.
Adrian Badea
Cine este Adrian Cătălin Badea?

Adrian Cătălin Badea este elev al Colegiului Naţional de Informatică „Matei Basarab” din Râmnicu Vâlcea. La sfârşitul acestei luni, pe 30 aprilie, va împlini 17 ani, iar acţiunea de astăzi, în care va fi prefect pentru o zi, o poate considera un cadou anticipat de ziua lui. Olimpicul nostru cunoaşte două limbi străine: engleza şi franceza. El are la activ o serie de premii obţinute la concursuri şi olimpiade şcolare: medalie de aur şi menţiune la Olimpiada Naţională de informatică 2016, Craiova, premiul II la Concursul Naţional „Urmaşii lui Moisil” Iaşi, Olimpiada judeţeană de Informatică, clasa a X-a, punctaj maxim, premiul I, calificare în Lotul Naţional Lărgit de Informatică 2014, calificare în Lotul Naţional Restrâns de Informatică 2014, medalie de aur la Concursul Internaţional „John Atanasoff”, Shumen, Bulgaria, membru al echipei României, zece medalii de bronz, argint şi aur la olimpiadele naţionale de matematică şi informatică, de patru ori la matematică, clasele 5-8 şi de şase ori la informatică clasele 5-10. Iată că, după ce Adrian Cătălin Badea a reprezentat cu cinste judeţul Vâlcea la nivel naţional şi internaţional, astăzi el va fi şi prefectul nostru pentru o zi.
DSC_0076
Prefectul Badea a avut şi consilieri

Alături de prefectul Adrian Cătălin Badea, s-au aflat cei trei colegi – „consilieri”: Alexandra Burleanu, Raluca Dumbvrăescu și Andrei Popa.
“Scopul acțiunii este de a relaționa cu elevii și de a le arăta că în această clădire lucrează oameni obișnuiți asemenea celor care își desfășoară activitatea în toate instituțiile publice. Totodată, rolul acțiunii „PREFECT PENTRU O ZI” este de a stimula interesul elevilor pentru domeniul administrației publice”, a conchis prefectul Radu Renga.

Letiţia LAZĂR