Cine va fi concediat din Primăria Râmnicu Vâlcea?

Orice şef politic sau administrativ încearcă să facă nişte schimbări de personal imediat după ce ajunge în funcţie. Mai întâi doreşte să nu lucreze direct cu oameni pe care îi crede controlaţi de adversarii politici, iar apoi doreşte să îşi impună nişte oameni apropiaţi pe funcţiile de care are nevoie de ei.

La Primăria Râmnicu Vâlcea vor exista mari schimbări în cazul în care ecologistul şef al oraşului şi fanaticii săi adepţi vor câştiga alegerile locale în Râmnic.
Zeci, poate chiar sute de oameni care lucrează în Primărie, ADP şi Pieţe Prest îşi vor pierde locurile de muncă.
“Ecologizarea” va fi masivă pentru că noul edil a promis public acest lucru, dar şi pentru că a promis multora din cei care îl susţin acum un loc de muncă.
Pentru jurnaliştii care îl cunosc, nu este o surpriză că acest om vrea un control total al tuturor compartimentelor şi informatori fideli peste tot. Şefii serviciilor, membrii Corpului de Control, conducerea Administraţiei Domeniului Public şi a SC Pieţe Prest vor fi concediaţi cu prioritate sau presaţi să demisioneze. Dar nu vor scăpa nici cei de la contabilitate, patrimoniu, ajutare sociale, stare civilă, poliţie locală, juridic, secretariate.
Va fi o curăţenie totală.
În gruparea ecologistă au fost făcute deja liste negre. Pe ele unii au fost trecuţi doar pentru prezumtiva vină de a fi colaborat prea bine cu actualul primar, de a fi oferit informaţii unor procurori sau de a fi dezvăluit informaţii de pe vremea când primăria era condusă de actualul ecologist.
Cândva am fost şi eu funcţionar în acest sistem. Ştiu exact cum funcţionează şi ştiu cât de dictator poate fi un edil iresponsabil. În cazul meu, fostul primar Zamfirescu a forţat şefi de serviciu să falsifice acte, să modifice documente şi multe alte mizerii doar pentru a obţine concedierea sau demisia mea. Iar Zamfirescu era mic copil faţă de ecologistul ultraşcolarizat în operaţiuni de distrus cariere şi vieţi.
Nu mă înţelegeţi greşit. Nu îi plâng pe mulţi dintre salariaţii din sistem şi ştiu că foarte mulţi dintre ei mimează munca sau taie frunză la câini toată ziua pe posturi pe care le-au obţinut servind interesele unui partid sau a altuia.
Dar ştiu şi că vor exista şi victime nevinovate ale acestor epurări.
Şi mai ştiu şi care va fi urmarea schimbărilor făcute de noul primar. Având conducerea tuturor serviciilor controlată de oamenii săi va putea face orice. Doar că nu va mai semna orice. De data asta va sufla şi în iaurt şi vasali cu caziere curate vor lua asupra lor prin semnătură şi prin decizie răspunderea pentru operaţiunile comandate de marele şef.
Iar marele şef nu uită şi nu iartă şi rareori am cunoscut în viaţă oameni mai puternic impulsionaţi de ură şi de un spirit revanşard!
Este Taur aşa cum îi place să se laude. Dar bineînţeles că nu ţine cont de caracteristicile negative ale nativilor din această zodie. Caracteristici care au evoluat permanent la el: “Nativul din zodia Taur poate fi dur, unilateral şi inflexibil, de neclintit din prejudecăţile lui, imobil spiritual. Comportamentul Taurului depinde foarte mult de starea sa de spirit, fapt care nu face decât să-l tragă în jos. Stăpânirea instinctelor poate deveni o problema. Perseverent şi ferm, iubeşte luxul şi siguranţa. Este un dusman neînduplecat. Defecte ale nativului din zodia Taur: încăpăţânare, tendinţa de a deveni prea posesiv şi materialist”.
În cazul său, aş spune PREA MATERIALIST. Pentru că atunci când dintr-un om care mureai de foame ajungi la o asemenea bogăţie ce mama naibii îţi mai trebuie Primărie obţinută printr-o falsă Ecologie???!!!

Traian GUMINSKI