A început acțiunea de cumpărare a voturilor! Liberalii dau mită electorală la Racovița și aduc “navetiști” la urne în Ocnele Mari

Așa cum am mai precizat în diverse analize există câteva comune în care populația dorește evident schimbarea. Printre ele se află și Racovița unde actuala administrație promite de 16 ani și nu face nimic. Localitatea are nevoie de schimbare, are nevoie de o echipă tânără, energică și puternică.

Numai că Sonia Iliescu, sexagenara care ocupă funcția de primar de atâta amar de ani, nu vrea să se lase dusă cu una cu două din primărie și a activat mecanismul de “sensibilizare” a electoratului. Comunitatea este mică, are un număr mic de votanți și la alegeri dintr-un singur tur de scrutin dacă cumperi 50-100 de voturi poți câștiga din nou alegerile.
Ion Narcis Iliescu, candidat al PSD la funcția de primar în Racovița a comunicat următoarele:
“Aseară, în jurul orei 17.00, s-a dat jos în fața magazinului din Dacia Duster a domnului Prundurel Pavel șeful Parcul National Cozia, cetățeanul Nelu Stanciu (Burghezu) care mi-a comunicat că a fost luat în mașină pentru doar 200 m, timp în care i s-au dat 50 lei, spunându-i-se să o voteze pe Sonia Iliescu. Nelu Stanciu nu mi-a spus doar mie acest lucru, ci și altor persoane. Rog organele abilitate să ia toate măsurile necesare!”.
Un alt cetățean din Rcaovița a postat pe facebook următorul mesaj:
“Doamna primar a fost surprinsă de bunica mea că a oferit cadou o rață și o găină domnului Ioniță Iliescu din Clocotici”.

De astfel de găinării se ține Mihai Pătru, primarul liberal din Ocnele Mari.
Acesta a fost părăsit, rând pe rând, de mulți localnici care l-au susținut în urmă cu patru ani, dar care acum regretă amarnic acest lucru.
Uță Gabriel, fost consilier local în echipa lui Pătru… nu mai vrea să audă de el. Bogdan Iordache, fiul fostului viceprimar care a fost în echipa lui nu vrea să mai aibă de a face cu el…. Profesorul Perian l-a susținut pe Pătru împreună cu soția, bibliotecara orașului, dar Mihăiță le-a tras clapa si acestora. A avut în echipă băieți tineri Ganea Ionuț și Misescu Tavi, care acum sunt în echipa viceprimarului Sasu. A fost susținut de un fost primar Lăzăroiu Constantin… care … I-a tras clapă și ăstuia.
Este posibil ca Pătru să încerce din nou să mituiască oameni. Mai multe surse ne-au confirmat că în urmă cu patru ani a aplicat următoarea strategie. A cumpărat voturi direct de la oameni de care era sigur că vor să-l voteze pe Iordache. Procedeul este unul foarte eficient dacă cumperi voturi direct de la adversar. Dacă cumperi de la nehotărâți 50 de voturi de exemplu, vei câștiga doar cele 50, dar de la adversarul direct vei câștiga 100 de voturi. Pentru că acela va pierde 50 și tu vei câștiga 50, iar diferența dintre voi devine de 100.
Cu Biblia în mână a cumpărat, cerând clienților poze pe telefon cu votul exprimat, ca dovadă. L-a trimis pe unul Silvian în zona Slătioarele să cupere voturi.
De unde are bani de voturi? Păi, domnul primar, este de o nesimțire crasă. De 20 de ani acest om locuiește într-o locuință socială ce i-a fost acordată de fostul primar Gheorghe Radu. Și plătește pe 85 de metri pătrați, la bloc, doar 149 lei.
Nesigur însă pe cumpărarea de voturi, primarul Pătru și-a luat ca măsură de precuție aducerea a fel de fel de prieteni în Ocne. Le-a făcut în acte domiciliu în localitate în ultimele săptămâni. Pătru are prieteni în Ocne care acum au dat în scris că la ei locuiesc câte 6-10 străini, aduși de Mihai special ca să-l voteze duminica viitoare. Unii lucrau în Ocne, dar aveau domiciliul în alte localități, alții pur și simplu nu au nimic de-a face cu orașul Ocnele Mari, dar sunt simpatizanți PNL, convinși probabil cu stimulent financiar să vină la vot aici, în loc să voteze în localitatea în care de fapt locuiesc.
Dumnezeu să ajute oamenii cinstiți și corecți din Racovița și Ocnele Mari să poată face schimbarea și să voteze, să aleagă și să se bucure de primari cinstiți și corecți!

Traian GUMINSKI