Favoritul din Păuşeşti Otăsău

Cătălin Avan, viceprimarul din Otăsău, este favorit pentru câştigarea alegerilor din 5 iunie. Există chiar şanse să nu aibă contracandidaţi, iar PSD şi PNL luptă pentru a îl convinge să candideze cu echipa sa de partea lor. Ne-a mărturisit că aşteaptă data de 20 martie când vor lua o decizie comună, el şi cei care vor candida pe lista de consilieri.

Popularitatea lui Avan provine în primul rând din spiritul său gospodăresc şi organizatoric care a devenit cunoscut tuturor localnicilor. În permanenţă a folosit, spre deosebire de alţi edili, priceperea şi puterea de muncă a beneficiarilor diverselor ajutoare sociale care sunt obligaţi să lucreze un număr de ore în folosul comunităţii.
A plantat deja cu ei 150 de tei pe marginea drumurilor din localitate urmând să fie plantați peste 1000 de bucăți în această primăvară! Costuri zero, iar teii au fost luaţi din zonele împădurite ale comunei Păuşeşti. Alături de cei de la ajutor social a renovat grădinița Şerbăneşti -curățirea pereților, aplicare plasă cu adeziv, tinci şi vopsea lavabilă. În iarnă, materialul antiderapant pe drumurile locale a fost răspândit tot cu localnicii.
În luna februarie, Avan a fost de 5 ori la București să convingă decidenții tehnocrații de necesitatea refacerii podului distrus de lângă primărie şi asfaltarea drumurilor locale. Are un program electoral scurt, dar atractiv pentru localnici care ştiu că Avan se va ţine de promisiuni.
Dacă ajunge primar, toţi elevii din Păuşeşti vor primi din partea Consiliului Local o bicicletă, sau cei mici o tricicletă!! Astfel timpul alocat în faţa calculatorului va scădea şi copii vor fi readuși în natură să facă mișcare şi sport, iar de Crăciun vor primi câte o sanie modernă să fie atrași din nou pe ulițele copilăriei. Mulţi părinţi nu au bani să le cumpere aceste bucurii ale copilăriei fiecăruia, iar primăria poate să facă aceste lucruri pentru comunitate. Fiecare familie de tineri căsătoriţi va primi la oficierea căsătoriei un voucher, cu care să meargă la magazine de profil şi să-şi cumpere un frigider, o maşină de spălat şi un aragaz, în limita sumei de 1.600 de lei. Curăţenia localităţii va fi prioritatea zero a mandatului său şi amenajarea a trei locuri de joacă moderne în zona de nord, centru şi sud a localităţii. Şi totdeauna alături de echipa de fotbal care anul trecut a promovat şi acum este pe locul 2 şi se bate la promovarea în super liga județeană.
Redacţia noastră ca de altfel şi alte publicaţii vâlcene apreciază eforturile şi iniţiativele lui Cătălin Avan şi îl susţine în campania electorală pentru alegerile din 5 iunie. (T.G.)