Olimpicii naţionali de la română vor fi premiaţi de “Eveniment Vâlcean”

În perioada 16-19 aprilie, Liceul Tehnologic “Oltchim” va găzdui etapa naţională a olimpiadei de limba şi literatura română pentru elevii de gimnaziu şi cea a olimpiadei „Lectura ca abilitate de viaţă” pentru elevii de gimnaziu. Pe 29 februarie, la acelaşi liceu, s-a desfăşurat faza judeţeană a olimpiadei de limba şi literatura română.

Redacţia “Eveniment Vâlcean” va premia în acest an cei mai buni elevi din Vâlcea la Olimpiada de română. Toţi elevi care vor obţine o clasare pe podium la categoriile lor de vârstă le oferim un week-end (transport şi cazare) pe litoralul românesc. Demersul nostru are ca obiectiv încurajarea formării deprinderilor celor care ar putea deveni jurnalişti peste nu foarte mulţi ani.
Sîmbătă, 12 martie 2016, se va desfăşura Concursul Naţional de Română şi Religie „Cultură şi Spiritualitate”. Concursul are loc la Liceul de Arte „Victor Giuleanu” şi vor participa elevi din clasele V-VIII.
Pentru acest concurs suntem în discuţii cu sponsori care ar putea oferi premii pentru toţi vâlcenii care vor participa la această etapă, indiferent de rezultatul obţinut, şi credem că vom reuşi să le facem o surpriză plăcută.
Urăm succes participanţilor la toate concursurile şcolare şi mai menţionăm că în 19 martie va avea loc Olimpiada pentru elevii din mediul rural: „Universul cunoaşterii prin lectură” care are ca loc de organizare Liceul Tehnologic „General Magheru”.
Cu siguranţă echipa de conducere a Inspectoratului Şcolar Judeţean merită felicitată pentru implicarea atâtor unităţi vâlcene de învăţământ în fazele superioare ale Olimpiadelor Şcolare.