Uşa primarului din Dăeşti, deschisă cetăţenilor

Edilul şef al comunei Dăeşti, George Popolan, are în plan pentru anul 2016 mai multe proiecte. O mare atenţie însă, o acordă cerinţelor cetăţenilor cărora le are deschisă uşa tot timpul, dar şi dezvoltării comunei. 

“Când am preluat mandatul, am descoperit multe lacune care erau în administraţia locală. Pot să afirm că am realizat foarte multe lucruri împreună cu viceprimarul Călin Ştefan, cu care fac o echipă foarte bună. Da, pot să afirm că prioritare sunt drumurile în această perioadă. Am avut vizita în teren la proiectul european pe Măsura 7.2. Luna aceasta, vom fi chemaţi la Craiova pentru semnarea contractului. Valoarea proiectului se ridică la 1,2 milioane de euro. Acesta prevede asfaltarea DC 17, DC 18 şi DC 19, pe o lungime totală de 6,5 kilometri. Lucrările vor începe, cel mai probabil, în vară. Prioritate va avea drumul Dăeşti-Berila, aflat în avansată stare de degradare. Lucrările vor fi finalizate în 12 luni”, a anunţat primarul din Dăeşti. Pentru că în urmă cu câteva luni, locuitorii din Dăeşti au fost afectaţi de inundaţii, iar la momentul respectiv, primarul George Popolan a cerut sprijinul autorităţilor judeţene, pentru rezolvarea problemelor cauzate de intemperiile vremii, de aceea a solicitat ca şanţurile să fie adâncite în zonele în care se strângeau cantităţi mari de apă.CJV şi RAJDP au răspuns solicitărilor şi au demarat lucrările de amenajare a rigolelor pe drumul judeţean care traversează comuna Dăeşti. Se va interveni pe o lungime de 400 metri. Primarul speră ca după finalizarea acestor lucrări, „şantierul” să fie mutat în zona gării din Dăeşti, unde ar mai fi necesară amenajarea şanţurilor pe o lungime de 200 de metri.

Dotarea Serviciului Voluntari pentru Situaţii de Urgenţă cu un UTV, cu tot ce este nevoie îl muţumeşte doar partial pe primarul Popolan. “Din nou, ajungem la o mare problemă a guvernării României – nu reuşim să angajăm, deocamdată, o persoană. Sperăm ca în cel mai scurt timp să organizăm un concurs pentru angajare, pentru că am avut câteva incidente în ultimul timp şi nu am putut să intervenim. Acest UTV este dotat cu două pompe. Avem şi o remorcă separată care poate fi tractată şi de UTV, dar şi de tractorul pe care noi îl deţinem. Deocamdată, nu avem deserventul care poate să ne ajute. Aceste utilaje sunt benefice cetăţenilor, noi facem proiectele după consultări cu oamenii. Avem formaţie de voluntari. Sunt 30 de voluntari structuraţi pe trei sate, care au şedinţe lunare şi este foarte bine că se întâlnesc”, conchide edilul şef al comunei.

Letiţia LAZĂR