Primarul interimar Streinu bate drumurile Şirinesei pentru depistarea problemelor

Timp de câteva zile, primarul interimar al comunei Şirineasa,  Ion Streinu, a bătut satele în lung şi în lat pentru  verificarea iluminatului public. De asemenea, păe ordinea de priorităţi se află modernizarea drumurilor pe fonduri europene. Pentru că primăria din localitate nu a fost modernizată, la ora actuală se execută lucrări de modernizare.

“Am lucrat cu firma autorizata la verificarea iluminatului public, dupa ce în nopţile de sâmbătă şi duminică am dat ocol comunei, să văd unde iluminatul public este deficitar. Am înlocuit toate becurile arse, iar acolo unde am constatat că zona este foarte întunecată,  am montat lămpi. Au fost montate lămpi pe unde a fost nevoie. e trei lampi pe ulita Costica Sararu,unde pe ditamai ulita erau montate decit doua lampi,noaptea era o bezna totala,au fost montate trei lampi pe ulita Cizmaresti,unde deasemenea mergeai ca prin tunel,iar in cateva zeci de minute ma deplasez cu echipa in Valea Alunisului,unde vom monta lampi,urmand ca in scurt timp sa mai achizitionez 10-12 lampi pt ca toate zonele sa aiva un iluminat eficient.Ii rog pe cei ce constata ca in anumite zone iluminatul nu functioneaza sa ma anunte.De asemenea, un alt proiect important este modernizarea drumurilor care duc spre culturile oamenilor care vor fi asfaltate, cu fonduri europene.  În acest fel nu vor mai fi probleme, atunci când oamenii vor să-şi cultive terenul sau să-şi strângă recolta. Proiectul vizează asfaltarea a 9 kilometri de drumuri de tarla, investiţia având o valoare totală de un milion de euro, cu finanţare prin Măsura 7.2. Prin această investiţie, drumurile care duc la culturile localnicilor vor arăta la fel de bine ca şi drumurile comunale din Şirineasa. În urmă cu mulţi ani s-a depus un proiect pentru drumurile de tarla, care nu a primit, însă, finanţare. În exerciţiul financiar 2014-2020, o dată cu deschidere ghidurilor de finanţare, se pot depune astfel de proiecte. Pentru că avem această oportunitate, vom redepune acum proiectul. Astfel, vom reuşi să scoatem utilajele agricole de pe drumurile judeţene. Aceste drumuri de tarla care vor fi asfaltate sunt paralele cu drumurile comunale şi cu drumul judeţean, astfel încât nu vom mai avea probleme cu utilajele ieşite de pe câmp, pline de noroi. Proiectul va fi depus în sesiunea de la sfârşitul  lunii februarie”, declară primarul interimar din Şirineasa.

Social-democratul Ion Streinu afirmă că, o dată cu asfaltarea celor 9 kilometri de drumuri de tarla, nu se încheie, totuşi,  modernizarea infrastructurii din localitate: „Mai avem nevoie de un proiect, prin care vreau să asfaltăm trei uliţe mai mici, care au o lungime de aproximativ de 200 de metri cu bani din fonduri proprii, anul acesta. Aceste uliţe sunt drumuri de acces foarte importante pentru comunitate. Pentru că drumurile comunale sunt deja asfaltate, ultimul asfaltat fiind DC118, pe o lungime de 8 kilometri, aş vrea ca restul drumurilor săteşti să fie reabilitate cu fonduri europene, în funcţie şi de oportunităţile care se vor ivi”, mai spune primarul interimar, social – democratul Ion Streinu.

Pentru că la inundatiile anterioare, drumul ce face legătura între DJ 677A şi DC121, Slăviteşti-Aricioaia, porţiunea dintre pasarelă şi pod a fost deteriorată, drumul devenind foarte îngust, s-au efectuat lucrări pentru refacerea porţiunii distruse şi pentru a o proteja de viitoarele inundaţii, cu ajutorul utilajelor. S-au scos din râu imensele structuri de beton ce blocasera trecerea apei pe sub pod, le-a aşezat pe marginea dinspre râu a podului, a încărcat cu balastru. Consolidarea malului a fost finalizată deja, urmând ca drumul să fie amenajat pentru a fi circulabil pe două benzi.

Nici cu modernizarea sediului primăriei nu se stă rău. „Timpul nu ne permite să lucrăm afară şi tocmai de aceea ne-am apucat de interioare. Va fi făcută şi o extindere a sediului. Vom amenaja două grupuri sanitare, o sală de protocol şi alta de arhivare. Investiţia va fi realizată cu bani din bugetul local. La sfârşitul anului am reuşit, cu bani din bugetul local, să asfaltăm un drum de 700 metri, ce pleacă de la magazinul din Slăviteşti şi duce până la hotarul cu satul Marcea. De asemenea, s-au finalizat lucrările de modernizare a două uliţe, situate în satul Ciorăşti care se întind pe o lungime de 750 metri, au fost amenajate şanţurile, şi turnat şi asfaltul”, mai spune primarul interimar Ion Streinu.

Letiţia LAZĂR