Ziua Mondială a Cercetășiei, sărbătorită de cercetaşii din Grupul de Iniţiativă “Radu de la Afumaţi” Râmnicu Vâlcea

Cercetașii din GI Radu de la Afumați Rm. Vâlcea au sărbătorit, duminică, 19.02.2017, în avans, Ziua Mondială a Cercetășiei. Gazda acestui eveniment a fost de data aceasta Biblioteca Județeană Antim Ivireanu Vâlcea.
Lupișorii și-au dat întâlnire la sediul Bibliotecii, iar temerarii, pentru a face activitatea mai palpitantă, și-au dat întâlnire la Școala Gimnazială nr. 10, urmând ca drumul până la Biblioteca Județeană să fie parcurs pe unități, sub forma unui concurs de orientare urbană. Chiar dacă ploaia își făcea simțită prezența, acest lucru nu a fost un impediment în calea cercetașilor.
În sala mare a Bibliotecii Judeţene s-a organizat o expoziție de desene realizate de către cercetași cu tema ”În fiecare zi o faptă bună!”; s-au vizionat filme închinate vieții fondatorului Mișcării Cercetășești, R. B. Powell, iar fiecare unitate a realizat o prezentare cu ceea ce înseamnă pentru ei cercetășia. Și pentru că cercetașul trebuie să facă în fiecare zi o faptă bună, toți cei prezenți au donat câte o carte pentru dotarea bibliotecii.
Concluzionând spusele cercetașilor: ”Cercetășia înseamnă prietenie, onoare, corectitudine, devotament și respect”, valori morale de care și noi, adulții, ar trebui să ținem seama, nu numai ca cercetași ci și în viața de zi cu zi.
Cu toții ar trebui să ținem cont de spusele lui BP și, prin tot ceea ce facem, să contribuim la dezvoltarea spirituală a lumii în care trăim, astfel încât să construim și ”să lăsăm o lume mai bună!”