Zece întrebări pentru protestatarii din stradă

1. Câţi dintre voi au citit integral textul Ordonanţei contestate şi al proiectului de lege privind graţierea?
2. Câţi dintre voi aveţi cunoştinţe minime juridice şi pregătirea să înţelegeţi exact un text juridic?
3. Câţi dintre voi ştiţi exact ce înseamnă “suspiciune rezonabilă”?
4. Câţi dintre voi vă mai amintiţi exact ce aţi făcut într-o anumită zi în urmă cu 5 ani? De ce credeţi că un denunţător ar şti exact ce a făcut pe 3 martie 2007 la ora 13?
5. Care dintre voi, dacă ar fi ameninţat cu puşcăria, ar avea tăria să nu denunţe, după dictarea procurorului pe orice coleg de serviciu sau de partid?
6. Cum definiţi voi neglijenţa în serviciu şi cum definiţi abuzul în serviciu?
7. Ştiţi la cât se ridică daunele plătite de România în urma unor sentinţe CEDO cetăţenilor închişi pe nedrept de procurori şi judecători care au interpretat greşit legislaţia actuală?
8. Ştiţi că în conformitate cu legislaţia actuală, dacă ar fi respectată integral România, nu ar mai avea medici chirurgi şi anestezişti în spitale? Pentru că primirea de bani pentru îndeplinirea sarcinilor de serviciu este abuz în serviciu! Iar voi toţi care aţi dat bani medicilor sau profesorilor care v-au meditat copii sunteţi complici la abuzuri!
9. Ştiţi care este definiţia unui miting neautorizat şi care este sancţiunea pentru participarea şi organizarea sa?
10. Câţi dintre voi vă puteţi uita dimineaţa în oglindă şi să spuneţi: “Sunt mândru de mine, nu am încălcat niciodată nicio lege, am fost mereu un cetăţean cinstit, nu am făcut niciun abuz, nu am fost niciodată neglijent la serviciu, nu am făcut niciodată evaziune fiscală, nu am dat şpagă şi nu am primit şpagă niciodată şi sunt convins că procurorii şi judecătorii din ţara asta sunt şi ei cu toţii corecţi şi cinstiţi!”

Traian Guminski