Vor şomaj zero la Budeşti! Încă 500 de locuri de muncă la noua fabrică care se va inaugura luna februarie

Comuna Budeşti, aflată în vecinătatea Municipiului Râmnicu Vâlcea, tinde să devină una dintre puţinele localităţi din ţară unde şomajul va ajunge aproape de zero. Asta pentru că în Parcul Industrial din localitate o să fie inaugurată luna viitoare o nouă investiţie cu capital privat care va crea sute de locuri de muncă noi.

În prezent acolo lucrează deja peste 2000 de vâlceni. În Parcul Industrial din Budeşti, inaugurat acum câţiva ani, îşi desfăşoară deja un mare concern internațional din industria componentelor auto, care are peste 2000 de angajați. Luna viitoare se va inaugura o nouă investiție privată, cu capital majoritar belgian. La fabrica specializată în producția de huse pentru saltele vor lucra alți aproximativ 500 de vâlceni. Locuitorii comunei spun că vor merge să se angajeze, chiar dacă salariul nu o să fie unul mare. “Măcar 1000 de lei să ne dea şi nouă, nu sunt mulţi bani, dar nici acasă nu putem să stăm. Statul nu va mai avea bani să plătească ajutoare sociale”, spun oamenii. Oficialitățile locale din Budești nu se tem că nu se va găsi forța de muncă necesară funcționării fabricii la capacitate maximă și că șomajul ar putea ajunge aproape de zero în comună.


“Discutăm despre investitori şi despre atragerea lor. Am început bine anul trecut şi sper să continuăm tot aşa. Asta înseamnă bunăstare şi pentru noi, şi pentru comunele limitrofe. Sunt foarte mulţumit că deja sunt multe locuri de muncă în parcul industrial. Vom avea ca prioritate dezvoltarea infrastructurii, pentru a-i ajuta pe investitori. Se va mai deschide după 1 februarie o fabrică de huse de saltele. Nu dau nume de societăţi, important este că se dezvoltă localitatea. Nu există riscul să nu se găsească forţă de muncă. Noi suntem lângă Râmnic, plus că avem peste 7000 de localităţi şi forţa de muncă poate să vină de oriunde, chiar şi de la Drăgăşani şi Horezu. Noi trebuie să facem locuri de muncă şi şomajul poate să ajungă aproape de zero. Din păcate mai sunt şi cetăţeni care nu înţeleg că trebuie să meargă la muncă, dar îi vom convinge“, spune Ionel Vlădulescu, primarul comunei Budești. Angajatorul va avea parte și de câteva facilități din partea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Vâlcea, pentru încadrarea în câmpul muncii a șomerilor. “Aşteptăm noul buget şi, conform legii, se vor acorda subvenţii pentru angajatorii care vor angaja persoane peste 45 de ani, normal persoane care sunt în evidenţa agenţiei noastre. De asemenea, pentru tinerii absolvenţi, persoane unice întreţinătoare de familii sau persoane care mai au sub 5 ani până la pensie.“, ne-a declarat Liviu Cochirlea, purtător de cuvânt AJOFM Vâlcea. Parcul Industrial Budeşti se află în imediata vecinătate a DN 67, având legătură cu DN 7, în partea de est a municipiului Râmnicu Vâlcea. Acesta se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 100 de hectare, fiind despărţit de vechea zonă industrială a Râmnicului (Râureni) de râul Olt.d

Gabi Cârjaliu