Transport ilegal de cărbune la Horezu şi Berbeşti

Doi bărbaţi din Horezu şi Berbeşti au fost depistaţi de poliţiştii vâlceni în timp ce transportau cărbune fără ducumente de provenienţă.

“Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Horezu, în timp ce desfăşurau activităţi pentru prevenirea şi combaterea evenimentelor rutiere, l-au oprit miercuri, 18 ianuarie, în trafic, pe D.J. 651, pe raza comunei Stoeneşti, pe B.G.F., de 34 de ani, din comuna Păuşeşti Măglaşi, care transporta 1.500 kilograme de cărbune cu o autoutilitară.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că B.G.F. nu deţinea documente de provenienţă şi de transport pentru cantitatea de cărbune transportată. Poliţiştii l-au amendat contravenţional pe şoferul în cauză, în conformitate cu prevederile Legii nr. 12/1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau servicii ilicite şi au confiscat cantitatea de cărbune transportată ilegal.
De asemenea, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Berbeşti, l-au depistat pe strada Principală, din oraşul Berbeşti, pe N.I., de 64 de ani, din oraşul Berbeşti, care transporta 300 kilograme de cărbune cu un atelaj hipo, fără a deţine documente de provenienţă ori de transport pentru marfa transportată. Faţă de N.I. a fost luată măsura sancţionării contravenţionale, în conformitate cu prevederile Legii nr. 12/1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau servicii ilicite, iar cantitatea de cărbune a fost confiscată”, se spune în comunicatul transmis de poliţiştii vâlceni.