VIDEO Premiile UAP 2017, desemnate la Râmnicu Vâlcea! Evenimentul plin de surprize va avea loc la Grand Hotel Sofianu

Consiliul Director al Uniunii Artiştilor Plastici din România a decis recent organizarea Galei Premiilor UAP din România la Râmnicu Vâlcea. Evenimentul va avea loc joi, 23 noiembrie, cu începere de la ora 17.30, în generoasa sală de conferinţe la Grand Hotel Sofianu.

Pentru orașul de la poalele Dealului Capela este cel mai important eveniment organizat după Revoluție, alături de eclipsa din anul 1999 și Campionatul European de handbal feminin din 2000. Evenimentul de tradiție organizat de Uniunea Artiștilor Plastici din România este organizat încă din anul 1960 și este este momentul de recunoaştere a valorilor artei vizuale româneşti, fiind însoţit de o expoziţie cu lucrările premiate. Premiile Uniunii Artiştilor Plastici din România se desfăşoară cu sprijinul Ministerului Culturii, bucurându-se şi de suportul Televiziunii Române care va transmite în direct evenimentul. Sunt nominalizaţi artiştii care au avut participări expoziţionale semnificative în anul 2016, urmând să fie înmânate artiștilor 18 premii. Marele este de 8000 lei și o să fie decernat de ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, în timp ce un al doilea premiu va fi decernat de preşedintele ICR, Liliana Turoiu. Președintele UAP Vâlcea, Gheorghe Dican, spune că nu i-a fost greu să își convingă colegii să aducă evenimentul în Municipiul Râmnicu Vâlcea și că a pregătit multe surprize în timp ce conducerea primăriei este alături de organizatori.
“Suma de bani necesară pentru premii este asigurată de către Ministerul Culturii, cofinanțarea vine de la Uniunea Artiștilor Plastici din România. Am putut aduce evenimentul la Râmnicu Vâlcea pentru că am avut tot sprijinul din partea Primăriei Râmnicului, altfel nu aveam cum. Ne susțin și foarte mulți sponsori locali, instituții de cultură, Vom avea de decernat 18 premii și vom avea multe surprize. Îl vom avea alături de noi inclusiv pe primarul de la Baia Mare. Marele Premiu o să fie decernat de către Ministrul Culturii și dânsul va avea parte de o mare surpriză. Normal că unul dintre premii o să fie acordat și de domnul Dinu Săraru. “, spune Gheorghe Dican, președinte UAP Vâlcea.


“Ca reprezentanți ai primăriei, încercăm să organizăm diverse evenimente culturale. Acest eveniment va evidenția foarte mult viața culturală locală și regională cred eu. În cea mai mare măsură cred că aducerea acestui mare eveniment la Vâlcea i se datorează domnului Gheorghe Dican, președintele UAP Vâlcea. O să avem onoarea de a-l avea alături de noi și pe Ministrul Culturii, alături de alte personalități care ne vor vizita orașul”, completează Eusebiu Vețeleanu, viceprimar Râmnicu Vâlcea.
La decernarea premiilor UAP vor fi prezenţi toţi foştii preşedinţi ai UAP din 2000 până în prezent și mulți invitați speciali. Evenimentul o să fie transmis în direct de TVR 3.