VIDEO Pregătite de primul meci! Handbalistele de la HCM așteaptă meciul de mâine contra Romanului

Handbalistele de la HCM Râmnicu Vâlcea joacă mâine, în Sala Sporturilor Traian, primul meci oficial al anului 2018. Elevele profesorului Aurelian Roșca întâlnesc pe HCM Roman și au mare nevoie de victorie pentru a rămâne pe locul secund al clasamentului.

Prima partidă oficială a acestui an este una specială pentru handbalistele de la HCM, având în vedere că le vor avea în față pe moldovencele de la HCM Roman care sunt antrennate de Constantin Ștefan, fostul tehnician din Zăvoi. Pentru a rămâne pe poziția secundă a clasamentului, oltencele sunt obligate să se impună, în timp ce pentru oaspete este una din ultimele șanse de a reveni în lupta pentru un loc de cupă europeană.
“Suntem pregătite de debutul în anul 2018. Ne dorim victoria și sperăm ca la acest meci să vină mulți spectatori. Fiecare victorie este una importantă și ne apropie de un loc de cupă europeană”, spune portarul Betra Blazek.
“Este un meci special pentru noi, dar nu pentru că oaspetele sunt antrenate de fostul tehician de la HCM. Este important pentru că avem mare nevoie de victorie în fața unei contracandidate la podium. De altfel, pentru ele cred că este un meci decisiv pentru că în cazul unei înfrângeri șansele le scad foarte mult. Le simt pe fete pregătite pentru acest meci și pentru cele care vor urma, să nu uităm că în etapa viitoare jucăm pe un teren unde se câștigă greu, la Cisnădie, important este că tot lotul este valid, nu avem probleme cu accidentările. Sperăm să fie mulți oameni în tribună, să le încurajeze și să le ajute pe fete”, completează secundul de la HCM, Ionel Gheorghe.


Înaintea acestei runde, HCM Râmnicu Vâlcea este pe locul sesund al clamentului în Liga Florilor, cu un punct avans față de SCM Craiova, în timp ce oaspetele au iernat pe poziția a opta, cu un handicap de șase puncte față de vâlcence.

Gabi Cîrjaliu
Video Gabi Henning