VIDEO: Noi investiții din fonduri europene, pentru dotarea Spitalului din Mihăești!

Astăzi, 23 octombrie 2023, în prezența domnului Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a fost semnat contractul de finanțare al obiectivului de investiții la Spitalul de Pneumoftiziologie “Constantin Anastasatu” Mihăești, de către președintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.

“Proiectul, aprobat la finanțare prin PNRR, are o valoare de 4.261.620,33 lei (cca 850.000 euro), bani care vor fi folosiți pentru achiziționarea de echipamente medicale și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale.
Este vorba despre dotarea laboratorului de microbiologie cu: analizoare automate și semiautomate, sistem de neutralizare deșeuri infecțioase, echipament automat de diagnostic molecular detecție și diferențiere infecții nosocomiale, purificator de aer pe bază de plasmă, microscop trinocular de laborator și altele.
Acest moment important pentru noi vine iată, la numai câteva zile de la semnarea contractului pentru construirea unei noi clădiri de spital, cu două blocuri operatorii, la SJU Vâlcea, și cu dotări similare contractului pe care l-am semnat astăzi, pentru Spitalul din Mihăești.
Sunt bucuros că reușim să atragem din nou fonduri pentru îmbunătățirea serviciilor medicale în spitalele vâlcene.
Îi mulțumesc domnului ministru Adrian Câciu fiindcă a răspuns invitației de a fi prezent astăzi la Vâlcea, dar și pentru susținerea pe care o acordă proiectelor noastre pentru dezvoltarea județului”,a declarat Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea.