VIDEO: Lucrările la noua clădire pentru Ambulatoriul Spitalului Județean de Urgență Vâlcea au fost finalizate

Lucrările la noua clădire construită pentru extinderea Ambulatoriului Spitalului Județean de Urgență Vâlcea s-au finalizat și urmează să fie recepționate.

Este vorba de prima clădire de spital construită, după Revoluție, în Râmnicu Vâlcea, un proiect în care Consiliul Județean Vâlcea a investit cca 3,9 milioane euro din fonduri europene.

Investiția a presupus reabilitarea policlinicii vechi, precum și extinderea acesteia, prin construirea unui nou corp de clădire.

Noul imobil a fost utilat și dotat cu aparatură necesară desfășurării activității Ambulatoriului, respectiv: ecografe, defibrilatoare, aparate EKG, nebulizatoare, lămpi examinare, aparate aerosoli, mese kinetoterapie, truse chirurgicale, truse medicale etc.

Consiliul Județean Vâlcea continuă investițiile în spitalele aflate în coordonare, pentru a le oferi vâlcenilor servicii medicale de înaltă calitate, iar cadrelor medicale condiții bune de lucru.

În scurt timp, CJ Vâlcea va demara procedura de licitație pentru construirea celei de-a doua clădiri – noul bloc operator, la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, un proiect cu o valoare de 7,2 milioane de euro.