Jandarmii vâlceni la datorie pentru buna desfășurare a manifestărilor cultural-artistice, comemorative și sportive

În acest sfârșit de săptămână, jandarmii vâlceni se vor asigura de buna desfășurare a manifestărilor cultural-artistice, comemorative și sportive din spațiul public.

Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea vor fi angrenate în misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia desfășurării unor evenimente sportive, comemorative și cultural-artistice, în mai multe locații din zona de competență.
Astăzi, 17 mai, vor fi asigurate măsurile de ordine publică la meciul de fotbal SCM Râmnicu Vâlcea – ACS Viitorul Dăești, care se va disputa pe stadionul municipal 1 Mai (Zăvoi) din municipiul Râmnicu Vâlcea, începând cu ora 18:00.
Duminică, 19 mai, Inspectoratul de Jandarmi Județean Vâlcea va lua măsuri pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică cu ocazia sărbătorii „Aducerea în Oltenia a moaștelor Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica”, manifestare comemorativă organizată de Arhiepiscopia Râmnicului.
Totodată, jandarmii vâlceni, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, vor lua măsuri pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică la evenimentele cu public numeros organizate în municipiul Râmnicu Vâlcea, cu ocazia „Zilelor Râmnicului 2024”, ce se vor desfășura în perioada 17-20 mai.
La aceste manifestări cultural-artistice, unde se anticipează prezența unui număr semnificativ de persoane, jandarmii vor avea misiunea principală de a se asigura că toți
cei prezenți vor petrece cele trei zile în siguranță. Un aspect esențial al misiunii lor va fi prevenirea consumului de substanțe interzise sau a oricărei activități ilegale care ar putea pune în pericol sănătatea și securitatea participanților.

În contextul acestor manifestări cultural-artistice, dorim să promovăm alegerile responsabile și să aducem la cunoștința tuturor următoarele recomandări:
* Să manifeste răbdare și să respecte regulile stabilite de organizatori și indicațiile jandarmilor, evitând implicarea în conflicte de orice natură.
* În cazul în care sunt martori ai săvârșirii unor fapte de natură antisocială, să apeleze cu încredere la forțele de ordine din zonă sau să solicite echipajele de jandarmi prin Sistemul Unic de Urgență „112”.