VIDEO HCM, favorită cu Rapid! Meciul va avea loc sâmbătă, ora 16.00, în Sala Sporturilor Traian

După două victorii consecutive în acest an, handbalistele de la HCM Râmnicu Vâlcea pornesc cu prima șansă și în meciul de sâmbătă cu Rapid București. Dacă se impun, elevele profesorului Aurelian Roșca termină turul de campionat pe poziția a doua a clasamentului din Liga Florilor.


Înaintea meciului de sâmbătă care va avea loc cu începere de la ora 16.00, în Sala Sporturilor Traian din Râmnicu Vâlcea, cele două combatante sunt în situații diametral opuse. HCM Râmnicu Vâlcea este pe poziția a doua a clasamentului și se luptă pentru un loc de cupă europeană în timp ce rapidistele sunt pe penultma poziție și se bat pentru evitarea retrograddării. Chiar și așa, handbalistele din tehnicienii de la Vâlcea se așteaptă la o partidă dificilă.


“Este frumos handbalul când suntem pe 2. Am ajuns greu acolo și știm că este greu să rămânem acolo. La Cisnădie ne-am concentrat la mai greu în prima repriză. În a doua repriză am jucat mai bine și ne-am impus. Acum jucăm cu Rapid, pare un meci ușor, dar nu ne subestimăm adversarul. Sperăm să avem parte de tribune pline”, ne-a declarat Maria Gavrilă, handbalistă HCM Râmnicu Vâlcea.
“La Cisnădie am avut un meci dificil, dar fetele și-au dorit victoria și au revenit, chiar dacă au fost conduse cu 5 goluri. Fiecare meci este periculos, și cel cu Rapid. Nu ne este frică de niciun adversar, ne este frică de noi. Vom juca pânăî în ultima etapă la victorie. Dacă terminăm tutul pe locul 2 este cu mult față de ce speram. Am avut multe jucătoare noi la debut și mulți specialiști spun că este nevoie de minimum un an pentru omogenizare”, completează Ionel Gheorghe, antrenor secund HCM Rm. Vâlcea.
Etapa de sâmbătă este ultima a turului de campionat în Liga Florilor la handbal feminin. La o săptămână distanță începe returul, atunci când HCM joacă tot pe propriul teren derby-ul contra Coronei Brașov.

Gabi Cîrjaliu
Video Gabi Henning