VIDEO „Dialogul luminilor” la Artex

Filiala Vâlcea a Uniunii Artiştilor Plastici din România a organizat vernisajul expoziţiei de sculptură şi pictură „Dialogul luminilor”, semnată de artiştii plastici Vasile Soponariu, Bogdan Hojbotă şi Gheorghe Dican.

Evenimentul a avut loc la Galeria de Artă „Artex” și s-a bucurat de apreciarea iubitorilor de artă din Râmnicu Vâlcea. Protagoniştii spectacolului vizual propun publicului un dialog între forma tridimensională şi cea bidimensională, între expresia figurativă, din lucrările lui Vasile Soponariu şi expresia nonfigurativă din sculptura lui Bogdan Hojbotă şi din pictura gestualistă a lui Gheorghe Dican. Evenimentul vine la doar câteva zile distanță de la organizare la Râmnicu Vâlcea a galei de decernare a premiilor Uniunii Artiștilor Plastici din România. Artiștii care au expus sunt siguri că Râmnicu Vâlcea a devenit deja un pol al culturii românești.
„M-am întors în iarbă. Am intrat în proiectul expozițional inițiat acum un an. Este o expoziție în care sunt și eu, alături de alți doi artiști. Este o combinație nouă, cu Soponariu am mai expus, dar în trei nu am mai făcut-o până acum. Este un eveniment și un impact vizual special. După câte vedeți, expoziția arată foarte bine, dialogul pe care l-am stabilit este unul benefic, între materialitatea formelor bronzurilor, strălucirea inoxului și între acestea se interpun lucrările mele care nu fac decât să complecteze discursul plastic general”, ne-a declarat Gheorghe Dican, artist plastic, președinte UAP Vâlcea.


Piesele vor fi rămâne expuse până pe 18 decembrie, intrarea fiind gratuită la Galeria de Artă „Artex” din Râmnicu Vâlcea.

Gabriel Cîrjaliu
Video Gabi Henning