Vicențiu Mocanu (AUR): “Nu am nicio înțelegere cu vreun alt candidat și nici cu alt partid”

Nimeni nu are acum un sondaj exact al intenției de vot a râmnicenilor privind candidații anunțați la funcția de primar la Râmnicu Vâlcea, dar candidatul Vicențiu Mocanu a dus numele său și al partidului pe care–l reprezintă pe primul loc în lecturile online ale presei locale.

Acesta este un posibil motiv pentru care postaci de profesie, mercenari din pseudo presă sau pur și simplu indivizi din anturajul altor candidați răspândesc zvonuri că Vicențiu Mocanu ar face alianțe ba cu candidatul PSD, ba cu cel al PNL, plus alte bazaconii de te doare mintea.
La început, când și-a anunțat candidatura și când liderul național al AUR a venit în Râmnic pentru a-l susține, puțini erau cei ce credeau în șansa sa.
Chiar prieteni apropiați i-au spus că nu poate învinge votul politic de care beneficiază candidații PSD și PNL, voturile unui activ de partid vechi și dur și al simpatizanților care votează tradițional cu cele două formațiuni.
Ei bine, se pare că domnul Mocanu și-a format rapid un eșalon de votanți format din cei ce nu susțin sistemul, ce s-au săturat de demagogia din cele două partide vechi, sunt oameni care nu au mai votat de mulți ani sau care nu mai voiau să voteze, sunt cei tineri ce votează prima dată și sunt cei ce cred în programul AUR și în valorile promovate de liderii acestui partid.
Ei sunt cei care citesc intens, recitesc, distribuie postările presei legate de Vicențiu. Ei sunt cei care speră că se poate face ceva! Ei dau căutare zilnic pe net să vadă ce mai spune și ce se mai spune de candidatul AUR, sătui fiind să citească acuzele reciproce dintre candidații PSD și PNL.
Lor se alătură cei ce l-au cunoscut, care au lucrat cu el, pe care i-a ajutat sau care au scris despre proiectele ale.
“Nu am nicio înțelegere cu vreun alt candidat și nici cu alt partid! Singura înțelegere posibilă ar fi ca EU SĂ FIU CANDIDAT UNIC AL OPOZIȚIEI LOCALE și toate celelalte partide din opoziția locală să mă susțină! Sunt foarte IMPLICAT, hotărât și determinat sa CASTIG, in lupta electorala, funcția de primar al municipiului Ramnicu Valcea si voi depune toate eforturile, împreună cu ECHIPA mea, pentru a-mi atinge scopul, in BENEFICIUL RAMNICENILOR!
Oamenii de business trebuie să se implice activ in politică pentru a lua parte la schimbarea dorită, în loc să stea pe margine și să nu ia atitudine”, afirmă candidatul AUR la Prim[ria Râmnicului, Vicențiu Mocanu.
Mai sunt câteva săptămâni bune până la începerea campaniei electorale propriu zise. Timp suficient ca, pe măsură ce crește în sondaje, Vicențiu Mocanu să se transforme într-o o permanentă țintă pentru disperații și frustrații care fac parte din eșaloanele de propagandă ale candidaților cu vechime.
Ideea de a comasa alegerile a avut ca obiectiv consolidarea victoriei PSD și PNL în fața AUR.
Dar dacă în multe localități, exact ca la Râmnicu Vâlcea, această comasare va aduce în rândul votanților AUR o masă atât de mare de nemulțumiți sau nehotărâți, încât toate pronosticurile guvernării actuale să fie răsturnate? (L.L.)