Vasile Taifas, fost şef la Rutieră, a murit

Locotenent colonel Vasile Taifas, şeful Poliției Rutiere al mun. Rm. Valcea din 1985 și până în 1993 a murit.

“Marți, 29 decembrie, în jurul orei 09.20, Anton F., de 49 de ani, din com. Slătioara a condus o autoutilitară pe DN 64, iar la km 112 + 624m, a fost surprins de apariţia lui Vasile Taifas, de 64 de ani, din mun. Rm. Vâlcea, care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără a se asigura, de la stânga la dreapta, raportat la sensul de deplasare a conducătorului auto şi intrând în coliziune cu acesta.
În urma impactului, pietonul a căzut pe partea carosabilă şi a fost ridicat de către o autospecială de ambulanţă sosită la faţa locului, care l-a transportat la spital. Ulterior, acesta a decedat. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ şi i-a fost recoltată o mostră biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă”, se spune în comunicatul transmis de IPJ Vâlcea.
Vasile Taifas era cunoscut şi apreciat pentru o bună activitate și implicare în serviciul rutier. A fost promotor al patrulelor școlare. După ieșirea la pensie, s-a implicat în susținerea de campanii de prevenție rutieră.
Înmormântarea are loc joi, 31 decembrie, la ora 11.30, la Cimitirul Sf. Ion din Rm. Vâlcea, unde îl vor conduce pe ultimul drum prietenii şi foștii colegii.