Vânătorii de munte au vizitat Şcoala Gimnazială “Ferigile” din comuna Costeşti

Administraţia comunei Costeşti a acordat permanent atenţie unităţilor de învăţământ şi a transformat una din şcolii în o unitate modernizată şi bine dotată material, având un corp de profesori foarte bine pregătit ce încearcă să ofere şanse maxime elevilor din Costeşti pentru a accede în licee bune.
Primarul Toma Peştereanu încearcă însă să găsească soluţii cât mai bune pentru ca elevii din comună să poată urma ulterior licee şi facultăţi pentru a avea parte de cariere profesionale reuşite.
În acest sens, luni 6, iunie, profitând de prezenţa în zonă a unei unităţi militare ce desfăşoară aplicaţii a organizat o întâlnire între cadre militare şi elevii din Costeşti. Celor mici le-a fost prezentată tehnica militară dar şi motivele pentru care ar putea opta să urmeze o carieră militară şi oferta educaţională a Ministerului Apărării pentru liceele şi şcolile militare.
“A fost o zi specială pentru elevii Şcolii Gimnaziale Ferigile Costeşti. Chiar dacă mai târziu, Centrul Militar Judeţean Vâlcea şi Batalionul 33 Vânători de Munte “Posada” din Curtea de Argeş le-au oferit multe surprize, pentru ziua lor de 1 iunie.Copiii au putut admira tehnica militară de luptă si s-au putut informa despre cariera militară. Mulţumim pentru prezența lor şi în mod special domnului locotenent – colonel Nicolae Olaru, ce are legături sufleteşti cu frumoasa noastră comună”, a declarat primarul din Costeşti. (T.G.)