Vâlceni reţinuţi pentru evaziune fiscală! Prejudiciu 160 mii lei

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și cei din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale au depistat la data de 5 martie a.c., două persoane bănuite de evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală, fapte comise în 2012, pe raza județului Vâlcea.

La data de 5 martie a.c., polițiștii au depistat doi bărbați de 47 și 27 de ani, bănuiți de evaziune fiscală, dispunându-se sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, reținerea pentru 24 de ore a bărbatului de 47 de ani, iar ulterior, la data de 6 martie a.c., față de ambele persoane bănuite s-a luat măsura controlului judiciar.
În fapt, în cursul anului 2012, cei doi bărbați ar fi folosit facturi fiscale cu conținut nereal, în numele unor societăți comerciale, facturi înregistrate în evidențele contabile, în scopul sustragerii de la plata contribuțiilor fiscale, cauzându-se astfel bugetului statului un prejudiciu estimat la 160.000 lei.
Persoanele bănuite au fost puse sub control judiciar, iar cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.