Vâlcean arestat pentru încălcarea ordinului de protecție și violență în familie

La data de 29 august a.c., polițiștii Secției nr. 7 Măldărești, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu, au reținut un bărbat, de 45 de ani, bănuit de încălcarea ordinului de protecție și violență în familie.

În fapt, la data de 28 august a.c., polițiștii au fost sesizați, prin apel 112, de către o femeie, de 35 de ani, cu privire la faptul că, la domiciliul acesteia, ar fi venit fostul concubin, încălcând astfel un ordin de protecție.

La fața locului s-au deplasat polițiștii Secției nr. 7 Măldărești, care au stabilit faptul că, un bărbat de 45 de ani, din localitatea Popești, ar fi mers la domiciliul femeii, unde ar fi agresat-o fizic, încălcând astfel și măsurile dispuse prin ordinul de protecție emis de Judecătoria Horezu, împotriva acestuia.

În urma probatoriului administrat, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu, pe numele bărbatului a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de încălcarea ordinului de protecție și violență în familie, urmând ca astăzi să fie prezentat instanței de judecată în vederea dispunerii măsurilor legale.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de pocedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție. (IPJ Vâlcea)