Vâlcean arestat de autorităţile italiene pentru furt

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, împreună cu cei din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Micoiu au pus în executare un mandat european de arestare, față de un bărbat de 27 de ani, depistat pe raza comunei Galicea.

În seara zilei de ieri, 6 februarie a.c., polițiștii Secției 2 Milcoiu au depistat în Galicea, un bărbat de 27 de ani, pentru care autoritățile judiciare din Italia au emis un mandat de arestare. Polițiștii l-au predat pe bărbat Serviciului de Investigații Criminale, aceștia prezentându-l Curții de Apel Pitești, în vederea reținerii.
În fapt, la data de 19 februarie 2012, persoana bănuită, aflându-se într-un oraș din Italia, împreună cu alți 2 bărbați, ar fi încercat să intre într-un apartament, cu intenția de a sustrage diverse bunuri. De asemenea, la data de 9 iunie 2013, pe raza aceluiași oraș, ar fi agresat fizic o femeie și i-ar fi sustras geanta și de această dată fiind însoțit de 2 persoane. Bărbatul a fost condamnat la o pedeapsă cu închisoarea de 3 ani și 10 luni, cu executare.
Polițiștii au beneficiat de date și informații, obținute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – Inspectoratul General al Poliției Române.