Vâlcea nu va renaşte, dar nici nu va muri în 2017!

Într-adevăr dacă urmăreşti bugetul naţional ajungi la concluzia că Vâlcea va avea parte de foarte puţini bani anul acesta.

Dar judeţul beneficiază şi de fonduri proprii şi de fonduri din credite luate de administraţii, dar şi de foarte multe fonduri venite din Uniunea Europeană. Anul acesta în judeţ se vor finaliza şi proiectele susţinute de investitori privaţi şi vor demara lucrări de anvergură cum este cea a celui mai mare centru comercial din Oltenia care se va construi pe terenul fostului CPL Râmnicu Vâlcea. Mai multe comune vor finaliza alimentări cu apă, canalizări, asfaltări de drumuri, poduri, modernizări de sedii, de cămine culturale, şcoli, grădiniţe, dispensare.
În Râmnicu Vâlcea, dar şi în Drăgăşani, Brezoi, Călimăneşti, Olăneşti, Berbeşti, Horezu, se vor finaliza lucrări importante şi vor demara noi investiţii.
Vâlcea are acum un grup de primari care fac mai puţină politică şi mai multă administraţie, care au experienţă, viziune şi capacitatea de a promova noi proiecte, din care multe cu siguranţă vor primi finanţare europeană. Şi mai sunt şi câteva societăţi comerciale în plină dezvoltare sau unele extrem de solide pe piaţă care vor aduce şi locuri noi de muncă, dar şi venituri bugetelor locale. Deci dracul nu e chiar aşa de negru, dar este loc de mult mai bine!
Presa locală responsabilă trebuie şi va sprijini aceste administraţii locale şi investiţiile şi îşi va aduce contribuţia la promovarea zonelor turistice şi a celor propice investiţiilor. Presa iresponsabilă va promova disensiunile politice, va jigni parlamentarii şi va crea dihonie în partide şi administraţii. Dar adevărul învinge mereu şi cititorii vor da crezare celor care spun mai des adevăruri decât cei care publică minciuni plătite!

Traian Guminski