VÂLCEA: Crește numărul școlilor care trec în online! Se suspendă cursurile în alte șapte școli

Instituția Prefectului – Județul Vâlcea informează că membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Vâlcea au aprobat astăzi, 18 octombrie, în ședință extraordinară, cererile de suspendare a cursurilor cu prezență fizică pentru încă șapte unități de învățământ din județ.

Este vorba de Colegiul Economic din Râmnicu Vâlcea, Grădinița cu program prelungit Ostroveni 2 din Râmnicu Vâlcea, Scoala Gimnazială Rusănești din comuna Fârtățești, Școala Primară Dozești din comuna Fârtățești, Grădinița cu program prelungit Fârtățești, Școala Gimnazială Berislăvești și Grădinița cu program normal Berislăvești, care de mâine, 19 octombrie, vor funcționa cu toate clasele/grupele în sistem online.

De asemenea, rămân în continuare în sistem online cele cinci unități de învățământ din municipiul Râmnicu Vâlcea – Colegiul Energetic Râmnicu Vâlcea, Colegiul Național de Informatică „Matei Basarab” Seminarul Teologic Ortodox Sf. Nicolae, Colegiul Național Alexandru Lahovari și Școala Gimnazială nr. 5, pentru care CJSU Vâlcea a aprobat secenariul 2 de funcționare săptămâna trecută.

Celelalte unități de învățământ din județ vor funcționa după scenariul 1 (participarea zilinică cu prezența fizică a tuturor antepreșecolarilor, preșcolarilor și elevilor), cu mențiunea că sunt și școli și grădinițe care au suspendată activitatea didactică cu prezență fizică doar pentru anumite clase sau grupe.

Lista completă cu unitățile școlare care au suspendate cursurile cu prezență fizică total sau doar pentru anumite clase sau grupe de grădiniță se găsește pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean: https://isjvl.ro/category/covid19/scoli-clase-cu-activitate-online-valcea/