“În Vaideeni nu mai există PNL!”

Declaraţia aparţine lui Daniel Achim Băluţă, tânărul edil social-democrat al comunei Vaideeni, care a câştigat duminica trecută în proporţie zdrobitoare alegerile.

Echipa PSD l-a trecut în istorie pe Ivan Jinaru, fostul edil al comunei până în 2012, care a reuşit contraperformanţa să obţină mai puţine voturi decât un rudar care a candidat pentru Partida Romilor. În Vaideeni PSD are 9 consilieri locali din 13, dar primarul susţine că el are 11 consilieri. Declaraţia sa face trimitere şi la cei doi consilieri ALDE pe care îi consideră aliaţii săi.
“Viceprimarul va fi tot de la PSD. Poate dacă comuna avea doi viceprimari, unul ar fi fost de la ALDE. Eu îi consider însă pe toţi 11 colegii mei pentru că respect alianţele încheiate între partide. Cât despre liberali, îmi pare rău, dar s-au lăsat distruşi de Băsescu. În comuna noastră ei au încetat să existe. Pe listele lor au fost puşi oameni din PDL. Acum marele PNL nu are nici un liberal autentic în Consiliul Local. Întâmplarea face că pe lista noastră, ca şi pe lista ALDE să fie câte un fost liberal adevărat”, a declarat Daniel Achim Băluţă.
Edilul crede că situaţia din Consiliul Judeţean se va rezolva în curând şi că cei de la ALDE întind coarda acum datorită unor orgolii personale, dar şi pentru a obţine în teritoriu anumite posturi de viceprimari. “Este oarecum normal să încerce să negocieze în avantajul lor. Este însă absurd să doreşti deturnarea voinţei electoratului şi că ai pretenţia să conduci Consiliul Judeţean, deşi nu ai decât 3 mandate din 33. Cred că pentru a se depăşi aceste situaţii, legea ar trebui să revină la votul uninominal al preşedintelui de Consiliu Judeţean”, mai spune primarul care a transformat radical în bine frumoasa comună montană. (T.G.)