Va avea deputatul Cristian Buican curajul să își sancționeze proprii primari?

Imediat după alegerile europarlamentare liberalii vâlceni au făcut o ședință de analiză. Deși rezultatele au fost pe județ bune pentru liberali și foarte bune în Râmnicu Vâlcea acolo unde liberalii au luat la europarlamentare mult mai multe voturi decât la localele din 2016 s-a trecut la sancțiuni. L-au eliminat din funcție de Bogdan Popescu de la municipiu pentru a face loc doamnei Claudia Banu. Au vrut să excludă mai mulți consilieri locali și doi primari. În cele din urmă la vot primarul Cătălin Avan a fost iertat de biroul județean politic, dar Aurora Măgură, primar al comunei Popești, a fost exclusă împreună cu mai mulți consilieri locali.
În mod logic și normal, acum ar trebui făcută o ședință și luate măsuri cu primarii liberali care au pierdut alegerile în turul doi dar și cu cei care au câștigat foarte greu.
Primarii liberali din Vâlcea au avut acum materiale gârlă pentru campanie, au avut echipe de la organizația județeană care i-au ajutat, au avut un candidat Klaus Iohannis susținut pe față de cei din USR și PMP. Deci au avut toate condițiile pentru a câștiga aceste alegeri.
Nu le publicăm numele pentru că nu are rost și nici nu avem ceva personal cu acești oameni. Poate pur și simplu electoratul din acele localități nu putea fi influențat de primari și a avut o altă opțiune. Menționăm doar că este vorba de un oraș și de mai multe comune.
Pe noi ne interesează doar felul în care acționează membrii Biroului județean PNL și de câtă consecvență pot da dovadă.

Traian GUMINSKI