USR încearcă să pună mâna pe Primăria Bujoreni cu ajutorul unui fost hacker???

David Cîrstea, candidat al USR la funcția de primar al comunei Bujoreni, a avut, în urmă cu câteva zile niște ieșiri necontrolate pe facebook, în care a acuzat presa vâlceană că nu-și respectă contractele cu Primăria Bujoreni și a acuzat administrația din această comună că se folosește de presă pentru a face modificări ilegale în registrul electronic.

“Cât despre numerele administrative ținute in registrul electronic al Primăriei Bujoreni, cu numele de “articol presă”, sunt singurele numere care permit modificarea ulterioară pentru introducerea unor documente cu data anterioară”, spune domnul David Cîrstea
Ne-am autosesizat după cum s-ar spune. Am verificat atent edițiile colegilor noștri. Presa locală abundă de informați legate de administrația din Bujoreni. Asistăm la ședințe ale Consiliului Local, avem reportaje despre lucrările edilitare, anunțăm cetățenii despre orice lucrare, modificare în programul de salubritate, publicăm informații utile administrative, și legate de buget.
Ne-am informat și ce este cu acel registru electronic. Am aflat că acces la el au doar două persoane din primărie, juristul și secretarul primăriei. Cei doi funcționari nu pot modifica sau opera ilegal în registru, chiar dacă au parolele de acces. Și nici nu ar fi nebuni să facă așa ceva, existând riscul de a intra în atenția poliției. Poliție care l-a arestat pe David Cîrstea sub acuzație de fraudă electronică acum 10 ani. L-am întrebat de ce a fost atunci anchetat. Iată declarația sa.
“Răspuns cu referire la acuzația privind dosarul din anul 2010:
La vremea respectivă, am fost inclus într-un grup și cercetat pentru fraudă informatică, deși nu cunoșteam nicio persoană de pe lista acuzaților. Pe timpul cercetărilor am fost 6 luni în arest preventiv (pe durata cercetărilor, până la realizarea rechizitoriului) și 3 luni pe control judiciar. În urma cercetărilor s-a constatat că sunt nevinovat, soluția în dosar fiind clasare, moment de la care mi-am continuat studiile. Menționez că nici înainte și nici după nu am avut probleme juridice de natură penală. Pot dovedi cele susținute mai sus cu extrasul de pe fișa mea de cazier, obținut la 09/09/2020, unde nu figurează nicio faptă penală reținută în sarcina mea. Menționez că nu am fost trimis în judecată”.
Știți ce ni se pare putred, domnule Cîrstea? Că orice om normal arestat nevinovat și ținut tot nevinovat în arest 6 luni ar fi făcut un scandal monstru după achitare. Ar fi cerut daune statului la CEDO, s-ar fi plâns nu numai presei locale, dar și celei centrale, s-ar fi legat cu lanțuri în fața Parlamentului. Cum, mama naibii, să accepți că ai fost arestat așa tam nesam și acuzat de o infracțiune de care habar nu aveai? Cum să facă un procuror un dosar unui cetățean pentru hackereală fără probe, fără plângeri și fără motive?
Sursele pe care le avem și care unele fac parte exact din instituțiile cu care ați acceptat să colaborați prin furnizare de informații după eliberarea din arest, ne-au spus că în acea perioadă mare parte din polițiști și judecători credeau că hackerii fac de fapt un bine țării pentru că aduc în țară bani din afară. Și ne-au mai spus că multe dosare s-au închis în instanță cu ajutorul avocaților și a unor sume importante “cheltuite” de cei acuzați.
Probabil nici cei din conducerea USR nu au știut ce hram purtați, așa cum nici noi din presă nu am fi aflat dacă nu v-ați fi luat de munca noastră. Vă dorim sănătate, cazier curat în continuare și curajul de a vă găsi un loc de muncă în care să puneți osul la treabă. Cât despre primărie, lăsați gargara de o parte. Nu aveți nici stofă și nici experiență pentru a administra o localitate, iar cetățenii din Bujoreni nu-s atât de proști încât să nu știe cum să voteze.

Traian Guminski