UPU Vâlcea – postare virală pe facebook! Pacienţii sătuli de aşteptare şi de indolenţa angajaţilor din spital au semnat o petiţie

Loredana Fănăţan, o tânără din Râmnicu Vâlcea a ajuns pe 30 ianuarie, anul acesta, cu bunica ei la Spitalul Judeţean Vâlcea. Bătrâna se simţea foarte rău, dar starea ei s-a agravat după o aşteptare de aproape 7 ore în sala de la intrarea în Unitatea de Primiri Urgenţe. Aici deseori este o aglomeraţie fantastică de pacienţi şi aparţinători, semnalată şi de presa locală.

Aglomeraţia se datorează în primul rând faptului că deşi există o clasificare a priorităţii urgenţelor, pe culori după bulinele acordate de asitentele de la primire, în final toţi pacienţii trebuie să ajungă să fie consultaţi de un singur medic. Este imperios necesar ca numărul de medici de serviciu de la urgenţe să fie mărit, mai ales în turele de după amiază şi noaptea. Dezamăgită, Loredana a descris într-o postare situaţia din Spitalul Judeţean, fără să bănuiască impactul postării.
Până ieri, descrierea ei a adunat 587 de like uri, 832 de distribuiri şi 671 de comentarii. Dintre acestea majoritatea descriu experienţe similare neplăcute trăite de vâlceni care au avut nevoie de ajutor medical. Din păcate cadre medicale şi-au exprimat dezacordul faţă de pacienţi apostrofându-i şi jignindu-i pe aceştia. Nu ne-a venit să credem că unii medici au putut ajunge să ameninţe pe cei care criticau situaţia din spital. Poate tocmai de aceea numărul celor care au intrat în dialog prin comentarii a crescut. Aşa le-a venit ideea să facă o petiţie. Până acum 170 de persoane au semnat această petiţie.
Redacţia noastră va sesiza conducerea Consiliului Judeţean şi va deschide o anchetă jurnalistică pentru o documentare amplă. O vom duce la capăt cu riscul de a fi denigraţi de persoane care au interese de natură economică cu Spitalul sau cu o parte a conducerii acestuia.Prezentăm în continuare postarea Loredanei. Comentariile virale ale unor vâlceni le puteţi citi pe : https://www.facebook.com/loredana.fanatan?fref=ts
“INUMAN CE SE ÎNTÂMPLĂ LA SPITALUL JUDEȚEAN DIN RÂMNICU-VÂLCEA!
SUNT SCÂRBITĂ DE SISTEMUL SANITAR DIN ROMÂNIA!
LA URGENŢE, STAU OAMENII ȘI PESTE 10 ORE PE HOL. AȘTEAPTĂ SĂ INTRE SAU SĂ MOARĂ. CĂCI ASTA ÎNSEAMNĂ URGENŢA LA NOI. NU ESTE POSIBIL AȘA CEVA. CE AM VĂZUT AZI CU OCHII MEI ESTE ÎNGROZITOR. OAMENI BĂTRÂNI, CARE AU MUNCIT O VIAȚĂ, PLÂNGEAU LA UŞĂ ÎN SCAUNELE CU ROTILE, DUPĂ ORE ȘI ORE DE STAT LA URGENŢE, NEMÂNCAȚI, ÎNGREUNAȚI DE BOALĂ ȘI VAI DE EI. OAMENI CARE NU PUTEAU MERGE NICI LA TOALETĂ ERAU NEVOIȚI SĂ FACĂ ÎN PAMPERS, AȘTEPTÂND PE HOLURI. ÎNSOȚITORII CELOR BOLNAVI ȘI EI DISPERAȚI, OBOSIȚI, DUPĂ ORE ȘI ORE DE STAT ÎN PICIOARE, AȘTEPTÂND SĂ SE DESCHIDĂ UŞA SĂ ÎȘI AUDĂ NUMELE. OAMENI CĂRORA LI S-A FĂCUT ȘI MAI RĂU DUPĂ CÂTEVA ORE BUNE DE AȘTEPTAT AU PLECAT ACASĂ, CĂCI NU MAI AVEAU PUTERE SĂ MAI STEA, NICI SPERANȚA CĂ VOR INTRA AZI. BĂTAIE DE JOC. UN SISTEM DE TOATĂ JENA. NU EVOLUĂM ABSOLUT DELOC. DIN CE ÎN CE MAI ÎNAPOIAŢI, MAI INUMANI SUNTEM ŞI NU CONTEAZĂ CĂ MOARE LUMEA ÎN URGENŢE, CĂ MEDICII DIN RÂMNICU-VÂLCEA SUNT COTAȚI ÎN TOATĂ ȚARA CA FIIND CEI MAI SLABI PREGĂTIŢI, CĂ SE INTRĂ PE PILE NU PE MERIT ȘI ORICE LOC SE PLĂTEȘTE SCUMP, DECI NU TREBUIE SĂ AI CUNOȘTINȚE MEDICALE, CI DOAR PILE ȘI BUZUNARUL GROS. NU CONTEAZĂ CĂ TREBUIE SĂ ÎȚI CUMPERI MEDICAMENTELE CHIAR ȘI SERINGILE, CĂ ÎN SPITAL BOLNAVUL NU GĂSEȘTE NIMIC, NU CONTEAZĂ CĂ NU SUNT SUFICIENTE PATURI ȘI BOLNAVII DE MULTE ORI SUNT NEVOIȚI SĂ DOARMĂ CÂTE DOI ÎN PAT, TOATE ASTEA NU CONTEAZĂ PENTRU CONDUCEREA SPITALULUI, IMPORTANT ESTE CĂ DACĂ NU MORI LA URGENŢE PÂNĂ SĂ TE VADĂ MEDICUL IEȘI AFARĂ ȘI VEZI TOTUL ROZ, SPITALUL FRUMOS ILUMINAT. ASTA DA, ERA IMPORTANT SĂ ILUMINĂM SPITALUL ROZ, ERA CHIAR ESENȚIAL TOT CE LIPSEA, NU-I AȘA? RUȘINE SĂ VĂ FIE CELOR CARE SUNTEȚI ÎN CONDUCERE, RUȘINE! PENTRU CĂ NU PLĂTIȚI MAI MULȚI MEDICI LA URGENŢE, PENTRU CĂ NU ȘTIȚI CE ÎNSEAMNĂ O BUNĂ ORGANIZARE, CA SĂ NU MAI STĂM CA NIŞTE MILOGI, O ZI ÎNTREAGĂ PE HOLURI! ȘI RUȘINE SĂ VĂ FIE PENTRU CĂ NU VĂ PASĂ. EFECTIV ESTE NEPĂSARE ȘI NESIMȚIRE! PE FINAL AŞ AVEA O ÎNTREBARE: CE ÎNSEAMNĂ CUVÂNTUL “URGENŢE” LA SPITALUL JUDEȚEAN RÂMNICU VÂLCEA? CONDUCEREA, CITIȚI DRAGĂ ÎN DEX, POATE VĂ LĂMURIŢI ȘI VĂ ORGANIZAȚI!”.

Traian GUMINSKI