Un singur job de la stat

În actuala criză de locuri de muncă este o adevărată nesimţire aş putea spune că, profitând de puterea care o au, unii să ocupe mai multe locuri de muncă foarte bine plătite de la stat. O ordonanţă de urgenţă pe care cu siguranţă lumea o va aplauda în pieţe ar putea interzice ca un cetăţean român să ocupe mai mult de un serviciu plătit de stat.

În primul rând ar trebui declarate incompatibile posturile de parlamentar cu cele de membru al Guvernului sau salariat al unui Minister.
Este aberant să poţi crede că un om se poate ocupa de două joburi ca acestea în mod eficient în acelaşi timp, precum este şi ilogic ca cineva sa elaboreze proiecte de lege în Guvern şi apoi să le voteze în Parlament!
Pentru toate partidele ar fi benefic să declare incompatibile şi funcţiile de consilier judeţean, consilier municipal sau comuna cu cele de membrii ai unor Consilii de Administraţie.
Partidele au destui membrii pe care îi pot propune în AGA sau CA. Acapararea unor poziţii privilegiate şi aducătoare d e venituri de un număr restrâns de persoane nu este benefică nici dezvoltării partidelor şi nici benefice comunităţilor.
În principiu trebuie limitate veniturile pe care o persoană le poate obţine de la stat. Dacă există oameni care pot lucra mai mult, care au capacităţi deosebite, cu siguranţă ei vor putea să obţină venituri cumulate din joburi obţinute în sistemul privat.
Parlamentarii vâlceni sunt, cu o singură excepţie, la primul lor mandat. Subjugaţi de disciplina din grupurile parlamentare din care fac parte sunt oarecum limitaţi în a lansa iniţiative, mai ales atât de curajoase. Dar cu siguranţă oricare dintre ei va avea curajul să o facă, va beneficia de o mare susţinere mediatică şi de simpatia unui număr important de electori. Deci haideţi, puţin curaj, domnilor deputaţi şi senatori de Vâlcea!

Traian GUMINSKI