Un pod închis traficului în centrul Râmnicului

Unul din cititorii noştri ne-a trimis un mail în care face o propunere extrem de interesantă administraţiei din Râmnicu Vâlcea. Modul în care a organizat aceasta traficul rutier în oraş, dar mai ales în centrul municipiului, a nemulţumit mulţi dintre deţinătorii de autoturisme din oraş în ultimul an.

O investiţie mare făcută în construcţia unui pod la câţiva metri de vechiul pod Vinerii Mari a transformat oraşul într-unul unicat. Suntem singurul din ţară în care maşinile sunt obligate să polueze suplimentar centrul oraşului învârtindu-se pe cele două poduri fără logică. Iar existenţa a două poduri apropiate în buricul oraşului îngreunează în loc să uşureze traficul rutier. Prin urmare cititorul nostru spune că al doilea pod ar putea fi închis definitiv traficului rutier. Pe bulevardul central s-ar putea circula în două sensuri exact cum se făcea înainte de construcţia podului. Podul nou ar putea fi transformat într-o zonă comercială fiind închiriat la comercianţi.
Pentru actualul Târg de mărţişoare din oraş a fost licitaţie puternică şi s-a ajuns chiar la plata unei chirii de 18 milioane lei vechi pentru suprafaţa unui cort mic pe timp de două săptămâni. Pe pod s-ar putea face multe zone de vânzare stradală exact cum este pe un pod vechi din Florenţa unde nu se mai circulă dar localnicii şi turiştii vin să se plimbe şi să cumpere mai ales bijuterii şi lucruri artizanale.
Primăria ar avea de câştigat bani, podul s-ar amortiza şi ar deveni mai util, s-ar crea locuri de muncă, iar şoferii ar fi mai mulţumiţi. Şi s-ar evita şi desele accidente provocate de şoferi care ajung din cauza vitezei de pe podul al doilea direct în geamurile înalte montate pe post de parapet.
După ce am studiat atent zona, credem că soluţia ar fi una bună. Poate careva dintre consilierii locali are curajul să vorbească în şedinţe în interesul locuitorilor şi să ceară primarului să facă nişte calcule atente în acest sens. (T.G.)