Un Paşte fericit tuturor catolicilor din Vâlcea

Duminică, în 27 martie, creştinii romano catolici sărbătoresc Paştele. Paștele ortodox va fi sărbătorit, în anul 2016, în data de 1 mai, potrivit calendarului creștin ortodox.

Paştele este o sărbătoare a cărei dată este variabilă şi în jurul căreia sunt fixate alte sărbători, precum Rusaliile. Regula după care se calculează ziua exactă a fost stabilită la Sinodul Ecumenic de la Niceea, în 325 e.n. Astfel, Paştele Ortodox este sărbătorit, în fiecare an, în duminica imediat următoare lunii pline de după echinocţiul de primăvară. Dacă această duminică se suprapune Paştelor iudeilor (14 Nisan – a şaptea lună a anului ecleziastic şi prima lună a anului civil în calendarul ebraic), sărbătoarea va fi mutată în duminica următoare.
Diferenţele dintre datele la care sărbătorec ortodocşii şi catolicii această sărbătoare provine din folosirea calendarului nou sau vechi de fiecare dintre cele două grupări creştine. Anul viitor vom sărbătorii din nou împreună Paştele, toţi creştinii, în data de 16 aprilie!
Redacţia “Eveniment Vâlcean” doreşte o duminică de Paşte plină de lumină, bucurie şi linişte tuturor credincioşilor romano catolici!