Lecţie de credinţă în pelerinajele organizate de Biserica Sfinţii Apostoli

Cu binecuvântarea ÎPS Varsanufie, un nou pelerinaj a fost organizat joi, 24 martie, de Biserica Sfinţii Apostoli, prin preotul Cristian Alexandru Bănuţă, la Mănăstirea Prislop, Mănăstirea Sâmbăta de Sus şi Izvorul Părintelui Arsenie Boca. 50 de credincioşi au avut parte de multe surprize pe drumul bătut de ploaie şi, pe alocuri, cu lapoviţă şi ninsoare.

Pelerinajele organizate de preotul Cristian sunt aşteptate cu sufletul la gură de credincioşii care au mai participat la ele. Pentru cei noi au fost însă o surpriză mai mult decât plăcută. Ploaia nu constituie un impediment pentru nimeni de a nu mai pleca la drum, aşa că la ora 5 toată lumea a fost pregătită de plecare. Transportul la aceste pelerinaje se face numai cu autocarele Nikdana Travel, autocare curate şi moderne. Primele surprize ale dimineţii au fost servirea cafelei oferită de părinte, precum şi micul dejun de post – mere şi biscuiţi. Apoi a urmat o lecţie de credinţă pe care părintele Cristian Bănuţă a ţinut-o credincioşilor care au ascultat povestea vieţii lui Arsenie Boca. Viaţa plină de minuni pe care a avut-o cel la care se închină sute de credincioşi zilnic, le-a dat speranţă şi credincioşilor care au ales această zi pentru pelerinaj.
DSC_0018
Chiar dacă peste Prislop a plouat, la mormântul Sfântului din Ardeal cum este numit Arsenie Boca, cei 50 de pelerini veniţi din Rm-Vâlcea şi din localităţile învecinate, au pus o floare şi s-au rugat pentru o minune. Drumul a continuat la Sâmbăta de Sus, Mănăstirea Brâncoveanu, mănăstire unde Arsenie Boca ani de zile a fost stareţ şi a săvârşit minuni. Lângă Izvorul unde se retrăgea Arsenie Boca să se roage, au fost puse corturi, mese şi băncuţe, iar tuciul cu sarmale de post a fost pus la încălzit.
Tuci
Credincioşii au avut parte de o agapă creştinească care i-a uimit, oferită ca surpriză tot de părintele Cristian, ajutat de Nicu Matei- Nikdana Travel. Pe drumul de întoarcere, părintele le-a vorbit pelerinilor despre credinţă, dar şi despre faptul că oricând uşa bisericii este deschisă pentru ei şi sunt aşteptaţi la slujbele de la Biserica Sfinţii Apostoli. Cu siguranţă, pelerinajele organizate de preotul Cristian Bănuţă au devenit destul de căutate şi recunoscute pentru modul frumos şi plin de surprize cu care sunt trataţi pelerinii. De asemenea, fiecare dintre ei au primit din partea preotului câte o cruciuliţă şi o iconiţă.
Următorul pelerinaj va avea loc pe data de 7 aprilie, la Mănăstirea Prislop, Mănăstirea Sâmbăta de Sus şi Izvorul Părintelui Arsenie Boca.

Letiţia Lazăr