Un necaz nu vine niciodată singur! Primăria Vaideeni se luptă pe lângă coronavirus, și cu incendiile de vegetație

Un vechi proverb spune că un necaz nu vine niciodată singur și este cât se poate de adevărat, din păcate, în comuna vâlceană Vaideeni. Conducerea administrației locale, condusă de primarul Daniel Achim Băluță și viceprimarul Vasile Ichim, continuă măsurile stricte în ceea ce privește lupta cu noul coronavirus.

Zilnic sunt verificați oamenii veniți din țările cu risc, astfel încât toți să stea în autoizolare și să nu le lipsească nimic. În plus, spațiile publice sunt igienizate în permanență, iar locuitorii comunei primesc tote informațiile de care au nevoie, legate de această pandemie.
De parcă nu era destul, Daniel Achim Băluță și ceilalți angajazați ai primăriei se confruntă și cu altă problemă majoră – incendiile de vegetație. În ultimele 10 zile au fost trei astfel de incendii, iar ultimul, care a avut loc ieri in
Satul Vaideeni a fost stins cu mare greutate.

Satul Vaideeni

Oficialii primăriei îi roagă pe cetățeni să respecte regulile, și pe cele legate de oprirea răspândirii coronavirusulu, dar și pe cele legate de incendiile de vegetație.

Primăria, deshisă în fiecare week-end!

Primarul Daniel Băluță și viceprimarul Vasile Achim nu se ascund de probleme. Din contră, în fiecare sfârșit de săptămână instituția rămâne deschisă și oamenii pot solicita orice fel de informații sau pot cere ajutorul dacă este nevoie.
“Trăim o perioadă grea, dar trebuie să învingem împreună! Nu-i vom lăsa pe oameni la greu, îi vom ajuta cu tot ce vom putea! În ceea ce privește oprirea răspândirii coronavirusului am luat măsurile care se impun. Am decis suspendarea activității de servire și comsum a produseror alimentare și băuturilor alcoolice și non-alcoolice, organizată de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice, în spațiile destinate acestui scop din interiorul sau exteriorul locației, cu excepția activitățiilor de comercializare a produselor alimentare și băuturilor alcoolice și non-alcoolice, care nu presupun rămânerea clienților în spațiile destinate acestui scop. De asemenea, am decis suspendarea tuturor activitățiilor culturale, ștințifice, artistice, religioase, sportive, de divertisment sau jocuri de noroc, de tratament balnear și de îngrijire personală, realizate în spațiile închise. Persoanele care au sosit pe raza comunei Vaideeni din țările afectate de coronavirus (SARS-CoV-2), au oblicația de a comunica telefonic medicului de familie. Persoanele care sunt izolate la domiciliu sunt rugate să își colecteze gunoiul în saci separați pentru a fi ridicat separat de instituțiile specializate. Pentru persoanele beneficiare ale Legii 416 / 2001 se va suspenda obligația prestarii orelor de muncă pe durata stării de urgență, urmând a fi reluată la încetarea acesteia. Persoanele care au obligația de a presta o muncă nerenumerată în folosul comunității impuse de către instanțele de judecată în sarcina persoanelor sancționate aflate în supravegherea Serviciului de Probațiune Vâlcea, se suspendă pe durata stării de urgență, urmând a fi reluată la încetarea acesteia. Pe această cale, intensificăm apelurile către populație, mai ales către persoanele vârstnice și către copii, de a sta cât mai mult în casă, pentru a limita pericolul infectării cu noul coronavirus (SARS-CoV-2)”, spune primarul Daniel Băluță.