Un membru al Clanului “Brătianu” arestat pentru evaziune fiscală! Prejudiciul adus statului se ridică la peste 16 milioane lei

Un bărbat din componenţa unei grupări infracţionale organizate a fost arestat azi, 1 februarie 2018, de către poliţiştii vâlceni pentru evaziune fiscală.

În perioada 2009-2013 nouă persoane au pus bazele unui grup de criminalitate economico-financiară care avea ca principală activitate eludarea taxelor şi impozitelor datorate statului cu ramificaţii în judeţe din ţară, Bulgaria şi Ungaria, grupare coordonată de clanul “Brătianu”. Prejudiciul adus se ridică la suma de 16.862.638 lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit care, în această perioadă, sub pretextul că vând ulei brut de floarea soarelui şi zahăr în Bulgaria şi Ungaria, punând bazele direct sau prin interpuşi, unor societăţi comerciale în aceste ţări, au cumpărat din România diferite cantităţi de ulei brut şi zahăr. În realitate, prin intermediul altor societăţi comerciale pe care le-au constituit, membrii clanului au vândut produsele în România pe bază de documente care nu au fost niciodată înregistrate în contabilitate, sustrâgându-se de la plata taxelor şi impozitelor bugetului statului. Bărbatul a fost încarcerat la un penitenciar din Argeş.