Un iepure șchiop aduce voturi nesperate PMP și PER

La sfârșitul săptămânii trecute, o mână de oameni ce formează filiala PRO ROMÂNIA la Vâlcea a reușit să se acopere de ridicol. Deși partidul lui Ponta nu are în Vâlcea membrii nici cât să acopere toate listele de candidaturi și să aibă reprezentanți în toate secțiile de votare, uite că au găsit candidat pentru Primăria Râmnicu Vâlcea.
Așa cum recunoștea într-un dialog public purtat pe facebook cu un avocat, domnul Gheorghe Udubae are “misunea” de a smulge voturi de la PSD.
De fapt, candidează la Primăria Râmnicu Vâlcea la “sugestia” liberalilor, pentru a lua niște voturi de la electoratul de stânga, de la oameni care, dacă ar urma linia partidului, ar vota cu Mircia Gutău.
Udubae are acum buletin de Râmnic. În urmă cu patru ani avea buletin de Bujoreni și candida în această comună. Localnicii i-au crezut promisiunile și au făcut marea greșeală să-l aleagă primar. După câteva luni i-a lăsat cu fundul în baltă și a demisionat, motivând presiuni ale consiliului local și nereguli mari în primărie.
De fapt, omul nu era obișnuit cu munca de la buget și cu programul fix. Este mult mai ușor să deții o pensiune în care mobilierul se prăbușește de uzat ce este și în care prostituatele ce lucrează la negru în partea de nord a municipiului își aduc clienții pentru o oră-două sau din contră clienții întreabă la recepție dacă poate să vină o fată pentru o oră să le satisfacă necesitățile.
Nu intrăm în amănutele afacerilor care i-au adus ceva cheag domnului Udubae. Omul a încercat să-și spele de-a lungul timpului păcatele, donând câteva scaune cu rotile Spitalului Județean și făcând pe samariteanul la donări de sânge și acțiuni ale Crucii Roșii.
Acum însă, face un joc murdar, un joc anti Gutău, la niște alegeri prea serioase pentru a induce în eroare un electorat mai inteligent decât se crede.
În cursul serii de duminică mulți simpatizanți de-ai lui Ponta din lista mea de prieteni m-au anunțat că nu vor vota cu Gheorghe Udubae pentru că nu are față de primar de municipiu, ci doar de afacerist mărunt care vrea să câștige și din aceste alegeri. Am dedus, în urma discuțiilor, că acest electorat oarecum de stânga va vota ori cu PER adică cu Mircia Gutău, ori cu PMP, adică cu Cristian Jianu.
Cei din jurul lui Virgil Pîrvulescu care credeau că o candidatură gen Udubae va rupe voturi de la PSD-PER, au luat țeapă.
Cei care vor vota Pro Româania nu vor lua țeapă, dar vor merge la urne absolut degeaba!

Traian Guminski