ANALIZĂ POLITICĂ: Greșelile liberalilor îi aduc voturi primarului Mircia Gutău

Liberalii se află într-o prelungită precampanie electorală în Vâlcea. Ea este dusă în special în mediul online și vizează municipiul Râmnicu Vâlcea. În paralel se duce o campanie subversivă de racolare a unor primari, viceprimari și consilieri PSD în mediul rural, deși luni în șir liberalii urlau prin Parlament și pe la televiziuni că nu vor accepta traseiști politici.

Pentru a induce în eroare conducerea social democraților, niște creiere bolnave din PNL au declanșat o campanie de intoxicare a opiniei publice, lansând zvonuri că unii din cei mai buni și activi primari PSD, vor trece la PNL. Manevra vrea să acopere de fapt trădătorii reali, aruncând suspiciunile asupra unora ce nu vor trăda.
Dar să revenim la Râmnicu Vâlcea. Un deserviciu imens au adus partidului liberal vehemența și duritatea din discursurile și postările candidatului Virgil Pîrvulescu care a îndepărtat de intenția de vot pentru liberali oameni ce nu făceau politică PSD și care, mulți din ei, nici nu erau deciși încă cum vor vota.
Iată principalele mesaje care i-au adus voturi de dreapta lui Mircia Gutău și poate și PSD.
Virgil Pîrvulescu a repetat, obsesiv mesajul că trebuie restructurat personalul primăriei și din societățile subordnate, concediați oameni, angajați unii tineri. În momentul de față toți cei din familiile apropiate cuiva ce lucrează în această zonă nu va mai vota PNL sub nicio formă.
Membrii Poliției locale și familiile lor sunt conviși că PNL ar putea desființa Poliția Locală, deci nimeni din acest sector nu mai votează PNL.
Virgil Pîrvulescu a tot atacat existența echipei de handbal din municipiu si șusținerea ei de către primărie.
Jucătoarele ca jucătoarele, dar această echipă are fani. Foarte mulți fani care iubesc handbalul și apreciază performanța. Nu sunt pesediști. Marea majoriate din ei nu sunt membrii la niciun partid. Dar au aflat intențiile liberalilor și este clar că nu mai au cum să voteze PNL.
Virgil Pîrvulescu a tot bătut apa în piuă că actualul primar nu a adus investitori în Vâlcea și că el dacă va ajunge primar va aduce investitori. Nu este sarcina niciunui primar să intervină într-o piață locală și să alerge să facă producătorilor și firmelor locale concurență, aducând alte firme. Nici nu poate să fac acest lucru.
Dar temându-se de acțiunile haotice ale unui individ care pare dispus să încalce legea, aproape tot patronatul firmelor mari și mijlocii din județ vrea să stopeze acțiunile liberale. Iar acești oameni știu cum să le vorbească salariaților și cum să-i convingă să voteze sau nu un om.
Dacă adăugăm faptul că în Râmicu Vâlcea sunt mulți tineri care au copii, iar PNL nu vrea să mărească alocațiile, că orașul are și mulți pensionari, și PNL nu vrea să mărească pensiile, că județul are multe firme de transport afectate de măsurile guvernamentale și multe firme în HORECA afectate de restrucțiile impuse de Orban, că are și mulți oameni amendați inutil și hăituiți de subalternii lui Vela în ultimele luni, avem o imagine clară a celor îndreptățiți să voteze orice, numai PNL nu.
Puținii liberali activiști autentici ce îi mai are partidul, nu îl percep pe Virgil Pîrvulescu ca pe un liberal, ci mai mult, ca pe un intrus băgat cu forța de servicii în partid.
Dacă alegerile vor avea loc în 27 septembrie este de așteptat ca PNL să obțină maxim 15% în Râmnicu Vâlcea. Dar este posibil ca și mai mulți votanți ai partidului să se mute cu voturi cu tot în PER, PMP, USR.

Traian GUMINSKI