Un Crăciun de poveste… la Colegiul Național de Informatică ”Matei Basarab” Rm.Vâlcea

Proiectul Erasmus+ ”HEAL THE WORLD/VINDECAM LUMEA”(2020-1-TR01-KA229-094319_6), acțiunea KA229, în baza contractului de finanţare încheiat cu A.N.P.C.D.E.F.P. (Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei și Formării Profesionale), coordonat de Turcia, cu participarea internațională a Greciei, Italiei, Letoniei și României, are ca scop responsabilizarea elevilor în ceea ce privește viitorul planetei Pământ, incluzând activități de consolidare a respectului pentru pământ, apă și aer, echilibru ecologic, reciclare, empatie, creativitate, imaginație, respect, toleranță și apreciere.
Coeziunea socială va fi promovată prin dezvoltarea creativității, comunicării, competențelor social-culturale, abilităților interculturale și învățării bazate pe competențe, prin prisma activităților propuse.
De asemenea, site-ul web al proiectului va include produsele finale pe care oricine le va putea accesa și descărca gratuit, având un impact remarcabil la nivel local, regional, național și internațional.
Astfel, Colegiul Național de Informatică ”Matei Basarab” Râmnicu Vâlcea a desfășurat în perioada 19.12.2021-22.12.2021 două activități cu elevii de la ciclul primar și, respectiv, gimnazial – ”Brăduțul ECO…pentru Crăciun” și ”Globul fermecat”.
Fiecare elev înscris în proiect a confecționat un brăduț din materiale reciclabile, însoțit de o scurtă prezentare „How is made?/Cum este realizat?, în română sau engleză. Acesta a fost împodobit cu globulețe din deșeuri electrice și electronice (taste, deșeuri mici, cabluri sau baterii uzate etc.).
Produsele finale au făcut obiectul unei expoziții organizate în holul de la intrarea în școală și au putut fi admirate de către toți elevii.
Cei mai creativi au fost premiați cu dulciuri, agende și tricouri, inspirându-i pe colegi cu lucrările lor originale.

Coordonator proiect,
Prof. Manuela Elena Neagoie

WA0011-869×1024.jpg” alt=”” width=”860″ height=”1013″ class=”alignleft size-large wp-image-61713″ />