Un bărbat s-a blocat în maşină de teama poliţiştilor

Octavian O., de 64 de ani, din comuna Deveselu, judeţul Olt, a condus miercuri, 25 mai, un autoturism pe D.N.7 – Budeşti, din direcţia Piteşti – Râmnicu Vâlcea, iar la km. 168 a fost oprit în trafic întrucât circula haotic. La solicitarea poliţiştilor de a se legitima, şoferul a refuzat să coopereze, blocându-se în autoturism.

“Conducătorului auto i s-a solicitat în repetate rânduri să coboare din autovehicul, dar acesta a refuzat. Conducătorul auto a manifestat un comportament violent (lovind cu membrele inferioare si superioare interiorul autoturismului condus), motiv pentru care s-a impus încătuşarea acestuia.
În momentul efectuării controlului, un alt autoturism a oprit, al cărui conducător auto
a precizat că O. Octavian, l-a acroşat lateral pe DN7-Milcoiu, km 159, creându-i avarii, nu a oprit, circulând haotic. Acest eveniment a fost soluţionat ca eveniment rutier soldat cu pagube materiale.
Conducătorul auto O. Octavian a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest, motiv pentru care a fost transportat la UPU Vâlcea, unde i-a fost recoltată o probă de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Ulterior acesteia, O. Octavian a fost de acord sa fie testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
De asemenea, s-a procedat la efectuarea controlului autovehiculului oprit iniţial. Astfel, în portbagajul autovehiculului au fost identificate aproximativ 10 kg de peşte, aproximativ 300 de metri liniari de plasă monofilament şi setci, pentru care nu deţine documente. S-a procedat la confiscarea uneltelor şi plaselor, iar cantitatea de peşte a fost distrusă. Totodată, s-a procedat la imobilizarea vehiculului, întrucât conducătorul acestuia a săvârşit o faptă de natură penală, conform art. 117 alin 2 din OUG 195/2002 R. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu 500 de lei şi i s-a suspendat permisul de conducere pentru nerespectare dispoziţiilor poliţistului rutier. A fost întocmit dosar de cercetare penala pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute şi pedepsite de art. 64, lit. h), i), k) din OUG23/2008”, ne-a declarat Alina Teodorescu, purtător de cuvânt al IPJ Vâlcea.