Un an cu prea multe litere și cifre pentru un popor condus de analfabeți funcționali

E plin de analfabeți funcționali în jurul nostru. Cu toții am cunoscut o grămadă în acest an care se apropie de final.
La început de an ei dirijau amenzi usturătoare pentru cei ce umblau noaptea pe străzi. Și băgau spaima în popor cerând vaccinarea obligatorie deși Guvernul integral, în frunte cu președintele mut, nu știau din ce este vaccinul, cum a fost realizat așa de rapid și ce efecte adverse are.
Analfabeții de la putere au dictat, din cauza SARS Cov 2, denumit popular COVID, că magazinele trebuie închise mai devreme, deși distanțarea socială recomandată era evident mai ușor de realizat dacă magazinele ar fi fost deschise non stop, nu cu programul redus. Aceeași idioți i-au pus pe alți analfabeți funcționali să dea amenzi celor care ies după o anumită oră seara pe stradă. Încălcarea evidentă a liberei circulații, deci a Constituției, nu a putut fi niciodată explicată de otrepele astea ca o măsură logică deoarece nimeni nu putea dovedi că noaptea virusul este mai periculos decât ziua. Analfabeții din Parlament au aprobat toate fărădelegile guvernanților care încălcau zilnic Constituția. Brusc, în 24 februarie, lumea a uitat de virus. Au dispărut subit informațiile televizate despre morți, infectați și vaccinați. Ecranele televizoarelor s-au umplut pentru analfabeții funcționali din popor (peste 50%) cu alte litere. Erau celebrele Z, W, V și U pictate pe vehicolele de luptă ale rușilor care invadau Ucraina. Pe noi ne-au invadat ucrainienii refugați. Majoritatea în Mercedesuri și în SUV- uri. Imediat, din spirit de solidaritate cu nu știu cine, le am dat haleală din plin și ajutoare. Și acum, pe final de an, în timp ce majoritatea românilor care lucrează sau primesc pensii au un venit sub 2000 de lei lunar, statul român dă 70 de lei pe zi pentru cazarea unui refugiat și 50 de lei pentru mâncarea acestuia. Evident această mărinimie față de refugiați este o sfidare față de poporul al cărui premier pămpălău a anunțat că taie subvenția de 50 de bani la litrul de motorină și benzină. În aceeași zi în care anunțau tăierea, guvernanții au zis totuși să mai și pună ceva. Și au mai pus 50 de bani taxă la fiecare pachet de tutun. Viciile costă.
Încheiem anul cu facturi uriașe la energie și gaze față de cele de la început de an. Dar nu este nimic pentru că guvernanții au promis că ne vor da banii înapoi, către comunități, prin PNNR. Pentru poporul analfabet literele acestea, care traduse înseamnă Plan Național de Redresare și Reziliență, nu reprezintă nimic. Mulți nu știu ce înseamnă reședință, așa că de ce ar ști ce înseamnă reziliență. Destui au aflat însă ce înseamnă CCR. Și cei lucizi știu că acolo, în curtea aia de îmbuibați cu salarii uriașe, este o gașcă ce apără, până la moarte, uriașele pensii speciale și veniturile privilegiaților oportuniști parveniți în funcții publice.
În aceste condiții, generate de o alianță la jaf, nu la Guvernare, era normal să prindă cheag un AUR. Alte litere pe care cei ce–l îndrăgesc pe George Simion le folosesc fără să știe de fapt ce înseamnă. Nu știu ce este AUR nici mulți dintre cei ce nu-l îndrăgesc. Din ambele tabere însă, pe final de an, s-au născut o grămadă de idioți care au propus boicotarea altor litere, a celor grupate în OMV, BCR, Red Bull, Uniqua, etc.
Cică boicotarea ar fi un gest patriotic pentru că Austria s-a opus să intrăm în spațiul Schengen. Mă uitam zilele trecute prin piața Ostroveni. Era plină cu precupeți și cumpărători. Mă întrebam câți din ei știu să scrie corect Schengen și câți pronunță corect acest nume, care este de fapt numele unui sat din Luxemburg.
Și câți realizează că ar trebui să boicoteze nu firme austriece, ci alte spații. Spațiile în care funcționează marketurile multinaționale, cazinourile și agențiile de pariuri și farmaciile. Adică cam 90% din spațiile comerciale care se găsesc acum în aproape orice cartier din România.
Un spațiu, o țară, în care cuvântul bunăstare se scrie cu M din U și I din E!

Traian GUMINSKI