Un an bun pentru AUR în Vâlcea

Ca la fiecare început de an, ne hazardăm în a lansa un pronostic despre evoluția politică din Vâlcea.
Va fi un an cu dese mutări ale unor oameni politici din județ deoarece vor urma, în 2024, mai multe runde de alegeri importante (europarlamentare, locale, parlamentare, prezidențiale).
Cu rezultate bune la localele trecute datorită lui Mircia Gutău în acest 2023 Partidul Ecologist Român poate pierde toată influența din județ în cazul în care edilul Râmnicului va anunța plecarea sa la PNL, PSD sau AUR. Primarii PER din teritoriu oricum sunt vânați de lideri ai PSD sau PNL și știu cu toții că nu prea au altă soluție.
Anticipăm că 2023 va fi anul în care USR va pierde în Vâlcea și bruma de popularitate pe care o mai avea scăzând în sondaje sub pragul de 5 %.
Liberalii trebuie să ia măsuri rapide de a se debarasa de junii imobiliari de la municipiu puși pe îmbogățire cu orice preț și de mentorul lor toxic, cel mai bine plătit bugetar din județ dintre cei care taie frunză la câini în loc să muncească. În cazul în care nu o vor face rezultatele la locale, vor fi cele mai proaste din istoria ultimilor 20 de ani ai PNL în Vâlcea.
Mai ales că AUR este în creștere permanentă. Partidul lui George Simion va accede în Consiliul Județean și în Consiliul Municipal, motiv pentru care va deveni atractiv pentru mulți politicieni ce simt că nu mai au loc pe locuri eligibile în partidele lor.
AUR va avea parte de transferuri spectaculoase de politicieni foarte experimentați. Va fi anul acestui partid care, la ultimele parlamentare, a reușit să obțină în județ 8% în condițiile în care nimeni nu știa cine candidează din partea AUR pentru județul Vâlcea, campania a fost aproape zero și banii investiți mai mult puțin decât o roabă cu mălai.
PSD va crește ca număr de primari, activul se întărește și imaginea creată de acțiunile președintelui CJ Vâlcea vor întări organizația și în 2023.
Anticipăm că acest an va fi unul al decăderii totale USR în județ, al unui picaj în sondaje cel vor suferi liberalii, al consolidări PSD și al creșterii influenței AUR!

Traian GUMINSKI