În atenția parlamentarilor vâlceni! Fiscalizarea bacșișului este o mizerie legislativă

Pentru operatorii economici, bacşişul încasat de la clienţi se evidenţiază pe bonul fiscal, indiferent de modalitatea de încasare a acestuia. Operatorii economici au obligaţia de a înmâna clientului o notă de plată, în prealabil emiterii bonului fiscal, în care sunt prevăzute rubrici destinate alegerii de către client, a nivelului bacşişului oferit, între 0% şi 15% din valoarea consumaţiei. Nota de plată trebuie să conţină şi o altă rubrică, în care clientul să poată înscrie suma oferită drept bacşiş, în valoare absolută, dacă acesta optează pentru acest mod de stabilire a valorii bacşişului acordat.
Parlamentarii care au votat acest text de lege precis nu au copii în școli! Dacă ar avea copii, cu siguranță i-ar fi interesat mai mult fiscalizarea sumelor imense obținute constant de cadre didactice din meditații. Parlamentarii vâlceni ce au votat această lege nu au probleme cu dantura pentru că ar fi remarcat debandada fiscală din mediul stomatologic. Și mai mult ca sigur, nu au auzit de escorte sau de sex plătit. Mii de femei practică prostituția la vedere, făcându-și reclamă pe site-uri specializate fără a plăti un leu statului român nici pentru contribuții de pensii și sănătate, nici ca impozit. Parlamentarii aceștia credem că nu merg la saloane de frizerie-coafor, manichiură-pedichiură. Dacă ar merge ar vedea că acolo nu se dau bonuri și nu este fiscalizat decât rareori venitul încasat de la clienți.
Ne vine să credem că sunteți doar consumatori de cârciumă, din moment ce ați crezut că rezolvați problemele bugetare impozitând bacșișul chelnerilor!

Traian GUMINSKI