Ultima sesiune a Grupului de Intervenţie Rapidă va avea loc la Bălceşti

Seria sesiunilor de formare desfășurate în diferite localități ale județului Vâlcea, menită a crea o rețea de comunicare informațională rapidă, în cadrul proiectului inițiat de prefectul Radu Renga, Grupul de Intervenție Rapidă (G.I.R.), se va încheia marți, 21 martie a.c., ora 11:00, la Casa de Cultură a orașului Bălcești.

La această sesiune sunt așteptați să participe diferiți factori implicați în munca de combatere a violenței (primar, polițist local, asistent social, director de școală, medic de familie, preot) din 13 de localități, printre care se numără: Lăcusteni, Diculești, Fârtățești, Laloșu, Livezi și Valea Mare.
Menționăm că la sesiunile de formare vor participa specialiști desemnați din partea instituțiilor implicate în planul de colaborare, respectiv: Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vâlcea, Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Direcția de Sănătate Publică, Serviciul Județean de Ambulanță, Inspectoratul Teritorial de Muncă și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane- Centrul Regional Pitești.
Reamintim că acest plan de colaborare funcționează ca un parteneriat interinstituțional cu scopul de a preveni și combate fenomenul persoanelor abuzate. În urma activării acestui parteneriat, până în momentul de față, pentru cinci minori au fost instituite, în regim de urgență, măsuri de protecție.
Proiectul inițiat de prefectul Radu Renga va fi evaluat în perioada imediat următoare în prezența membrilor Grupului de Intervenție Rapidă, dar și a altor factori implicați.
Precizăm că proiectul lansat de reprezentantul Guvernului în teritoriu a primit în luna septembrie a anului trecut Premiul de excelenţă la categoria „Cele mai bune proiecte de dezvoltare a serviciilor sociale”, în cadrul evenimentului Gala Premiilor de Excelenţă Administraţie.ro, desfășurat la Poiana Brașov.