Deputatul Vasile Cocoş asaltat la audienţe

Deputatul Vasile Cocoş, fost viceprimar al municipiului Râmnicu Vâlcea, şi-a deschis Birou Parlamentar în municipiu. Acesta funcţionează în sediul organizaţiei municipale a PSD de pe strada Carol I, peste drum de Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân.

Vineri, 17 martie, deputatul Cocoş a ţinut audienţe în acest sediu, între orele 10.00-12.00. L-am vizitat imediat după terminarea acestora.
“Pur şi simplu nu mă aşteptam să fie atâţia oameni în audienţă. În primul rând pentru că am deschis Biroul Parlamentar recent, apoi pentru că sunt în judeţ birouri ale altor parlamentari, se dau audienţe şi la primărie, prefectură, Consiliul Judeţean. Din păcate lume are multe probleme şi oamenii încearcă peste tot rezolvarea lor. Unele nu sunt de competenţa unui parlamentar şi cu actuala legislaţie trebuie să fi extrem de atent cum procedezi pentru a nu se interpreta că faci trafic de influenţă. Nici nu mai poţi da ca deputat un telefon să te interesezi de situaţia unei persoane pentru că se poate interpreta că încerci să influenţezi factori de decizie”, spune parlamentarul social democrat.
Ne-am interesat care sunt problemele mai des întâlnite la cei care solicită audienţă şi dacă există cazuri în care oamenii pot fi ajutaţi concret.
“Sunt multe persoane care au probele legate de locul de muncă. Se află în şomaj sau pe cale de a deveni şomeri, au litigii de muncă, aici pe aceştia îi putem ajuta dându-le consultanţă pentru modalitatea de rezolvare a problemelor, sunt oameni care au probleme reale cu locuinţele. Mai ales salariaţi ai Oltchim, sau foşti salariaţi, care se trezesc acum după ani de zile în care au muncit acolo şi au locuit în locuinţele Oltchim că lichidatorul, administratorul de acolo le-a scos locuinţele la vânzare prin licitaţie şi ei nu au primul drept aşa cum ar fi fost normal, riscă ca cineva să ofere mai mult pentru acele locuinţe simple şi să îşi piardă şi casa nu numai locul de muncă. Desigur există situaţii în care putem ajuta oamenii. Noi încercăm, legal, să îi ajutăm pe toţi, trimitem adrese la instituţii, ne interesăm de fiecare caz în parte. Azi am avut satisfacţia să pot ajuta concret o doamnă aflată într-o situaţie gravă datorită unei boli nemiloase. Am verificat, doamna chiar trebuie să urmeze un tratament costisitor, am reuşit pe cale legală să o ajută să primească un ajutor pentru această intervenţie”, ne spune deputatutul social demmocrat.
Audienţele au loc în fiecare vineri, dar deputatul crede că va fi nevoie să extindă audienţele şi în teritoriu pentru a îi ajuta pe cei din localităţi mai îndepărtate de Râmnicu Vâlcea. Pentru cei care nu pot ajunge vinerea în acest interval la birou, există personal parlamentar în fiecare zi între orele 10.00-15.00 care le poate primi solicitările scrise, petiţiile şi care le poate da de multe ori informaţii utile.

Traian GUMINSKI