UAT COMUNA VAIDEENI IMPLEMENTEAZĂ PROIECTUL “CENTRU COMUNITAR INTEGRAT IN COMUNA VAIDEENI, JUDETUL VALCEA”, SMIS 136814

                                                                                                            Octombrie 2021

                                               COMUNICAT DE PRESĂ

UAT COMUNA VAIDEENI IMPLEMENTEAZĂ PROIECTUL “Centru comunitar integrat in comuna Vaideeni, judetul Valcea”, SMIS 136814

În data de 28.05.2021, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Adiministrației în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Regional 2014-2020, Organismul Intermediar Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia și Parteneriatul UAT COMUNA VAIDEENI SI UAT JUDETUL VALCEA, condus si reprezentat de UAT COMUNA VAIDEENI, în calitate de Beneficiar al finanțării, au semnat Contractul de finanțare nr. 6894 având ca obiect acordarea finanțării nerambursabile pentru implementarea proiectului “Centru comunitar integrat in comuna Vaideeni, judetul Valcea”, SMIS 136814, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii de sănătate şi sociale, Prioritatea de investiții 8.1 – Investiţii în infrastructurile sanitare şi sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel naţional, regional şi local, reducând inegalităţile în ceea ce priveşte starea de sănătate, promovând incluziunea socială prin accesul la serviciile sociale, culturale și de recreere, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de comunităţi, Obiectivul Specific 8.1 – Creșterea accesibilității serviciilor de sănătate, comunitare și a celor de nivel secundar, în special pentru zonele sărace și izolate, Operațiunea B – Centre comunitare integrate, apelul de proiecte cu numărul „POR/8/8.1/B/1/7 regiuni”.
Valoarea totală a proiectului este 669.262,13 lei, din care:
 468.783,88 lei valoarea totala nerambursabila a proiectului, din care:
334.845,65 lei, valoare eligibilă nerambursabilă din FEDR;
133.938,23 lei, valoare eligibilă nerambursabilă din bugetul național;
 9.567,02 lei, valoare cofinanțare eligibilă a Beneficiarului.
 190.911,23 lei valoare totală neeligibilă.
Data începerii proiectului este 10.02.2020, iar data finalizării acestuia este 31.07.2022.
Obiectivul general al proiectului este cresterea accesului persoanelor aparținând grupurilor vulnerabile din comuna Vaideeni, județul Vâlcea la serviciile de asistența medicala comunitara furnizate integrat cu cele sociale si educaționale.
Obiectivul specific al proiectului este realizarea unui centru comunitar integrat în comuna Vaideeni ce va furniza servicii medicosocio-educaționale în scopul identificarii problemelor cu care se confrunta persoanele aparținând grupurilor vulnerabile, a îmbunatațirii indicatorilor starii de sanatate, a nivelului de trai al populației prin acțiuni de prevenție si intervenție specializata, precum si prin cresterea accesului la servicii medico-sociale de calitate si a sporirii gradului de incluziune sociala a persoanelor aparținând grupurilor vulnerabile din punct de vedere economic, social sau al starii de sanatate.
Grupul tinta este reprezentat de persoanele vulnerabile din punct de vedere medical sau social, cu accent pe populația de etnie roma din comuna Vaideeni, județul Vâlcea.
Beneficiarii direcți ai rezultatelor proiectului sunt
– 500 locuitori, reprezentând aproximativ 12,67% din populația totala a comunei Vaideeni.
– 2 persoane care vor fi angajate, pe baza de contract individual de munca, în urma finalizarii infrastructurii necesare desfasurarii activitaților specifice centrului comunitar integrat.
Beneficiarii indirecți ai proiectului sunt cei 3946 locuitori ai comunei Vaideeni.
Pentru informatii suplimentare poate fi contactat domnul Băluță Achim Daniel, Primar al UAT Comuna Vaideeni, la tel. +40 250865009, e-mail vaideeni@vl.e-adm.ro.