Trei incendii stinse de pompierii vâlceni

incendiu pompieri
Pompierii vâlceni s-au luptat cu flăcările în ultimele zile, pentru stingerea mai multor incendii care au avut loc.

Astfel, pompierii au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu produs în localitatea Vultureşti, judeţul Olt, în gospodăria Danei C. Flăcările s-au declanşat la un depozit de furaje, iar până la stingerea acestora au ars aproximativ două tone de furaje. După aproximativ 40 de minute de la sosirea pompierilor la locul intervenţiei, incendiul a fost stins, înainte ca flăcările să se propage şi la alte bunuri situate în apropiere. Cercetările preliminarii efectuate la faţa locului arată că incendiul s-ar fi declanşat de la scânteile purtate de vânt de la coşul pentru evacuarea fumului aferent locuinţei.
Un alt incendiu a izbucnit în Râmnicu Vâlcea, pe strada I.C. Brătianu, la un grup sanitar dezafectat, situat pe domeniul public.Flăcările au mistuit două saltele depozitate în interior şi deşeuri textile. La scurt timp de la sosirea pompierilor la locul intervenţiei, incendiul a fost stins, înainte ca flăcările să se propage şi la alte bunuri din apropiere.Cercetările preliminarii arată că incendiul s-ar fi declanşat în urma folosirii focului deschis de către persoane neidentificate.
Şi în comuna Zătreni, satul Dealul Văleni, în gospodăria Elenei B. Flăcările s-au declanşat în interiorul casei şi s-au propagat la acoperişul locuinţei, construit din lemn cu învelitoare din tablă. Astfel au ars: elementele de mobilier existente în interior, tocăria imobilului, structura din lemn a acoperişului construit din lemn cu învelitoare din tablă pe circa 48 mp. şi o magazie din lemn. Distanţa foarte mică existentă între focar şi gospodăria învecinată a dus la propagarea incendiului la gospodăria învecinată, aflată în proprietatea lui Emil M. Au fost cuprinse de flăcări acoperişul casei construit din lemn cu învelitoare din tablă pe circa 32 mp., un pătul şi două magazii din lemn. La faţa locului s-au deplasat echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere, acestea venind în sprijinul SVSU din localitate. După aproximativ două ore de la sosirea pompierilor la locul intervenţiei, incendiul a fost stins, înainte ca flăcările să se propage şi la alte bunuri din gospodăriile menţionate.
Cercetările preliminarii efectuate la faţa locului arată că incendiul s-ar fi declanşat de la jarul şi scânteile căzute din sistemul de încălzire pe podeaua din lemn a locuinţei.